Hellefisk med salviesmør på bund af rodfrugter

Hellefisk med salviesmør på bund af rodfrugter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : FladFisk - Hellefisk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Hellefisk med salviesmør på bund af rodfrugter, billede 4 Hellefisk med salviesmør på bund af rodfrugter, billede 1 Hellefisk med salviesmør på bund af rodfrugter, billede 2 Hellefisk med salviesmør på bund af rodfrugter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Salviesmør:
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salvie, frisk
1 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Rodfrugter:
1 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
200 gram Persillerod En mellemstor persillerod vejer ca 140 gram skrællet vægt
200 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
200 gram Skorzonnerrod. rå
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
800 gram Hellefiskfilet uden skind
1 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Fiskebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Sauce:
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
Opskrift:
Begynd med salviesmør:
Smørret, der skal være blødt, røres med fintskåret salvieblade (ca. 5-10 stk. på størrelse med en 2-krone), rasp, salt, peber og evt. lidt hvidløg, til det får en grønlig farve.

Rodfrugterne:
Løget hakkes, rodfrugterne skæres i fine tern og det hele lægges i bunden af et ildfast fad. Krydre med salt og peber.

Læg hellefisken ovenpå rodfrugterne og fordel salviesmørret ovenpå. Tilsæt hvidvin og fiskefond. Overdæk fadet med staniol og bag det i en varm ovn ved 200 grader C alm. ovn i ca. 40 minutter.
Lad fisken trække i 5 minutter inden servering.

Sauce:
Hæld væden fra fadet op i en gryde, tilsæt fløde lad det koge ind til det halve. Smag til med salt og peber og jævn evt. med maizena. Saucen kan evt. tilsættes hakket purløg.

Server retten med kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 66078 gange,
og udskrevet 1403 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15415 (3670 kcal)
KJ pr. Pers. 3853 (917 kcal)
Vægt ialt 2906 gram
Vægt pr. Pers. 726 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 530 KJ (126 kcal)
Protein 4.7 gram
Fedt 7.9 gram
Kulhydrat 9.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-11-23 16:51:49
Helt fantastisk

  -   2009-11-13 10:05:47
En fantastisk lækker fiskeret. Jeg brugte også rødbeder, hvilket medfører en fin lyserød sovs som alle husker som velsmagende. Rodfrugterne skal have længere tid end den anførte.