Hjerter i flødesovs
Hovedingrediens : Svinekød - Svinehjerte Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hjerterne renses for fedt og sener, og skæres i kvarte.
Smørret brunes af i en stegegryde og hjerterne brunes godt.
Vand hældes over så det lige dækker, salt, peber og persille tilsættes og låg lægges på.
Hjerterne koger 3-4 timer ved svag varme.
Hjerterne fiskes op, og holdes varme. Væden sigtes over i en gryde, hvor fløde tilsættes. Saucen koges op og jævnes evt. med lidt meljævning, kulør tilsættes og den smages til med salt og peber. Hjerterne lægges tilbage i saucen og varmes lidt op. Serveres med kartoffelmos og tyttebær. |
|
Opskriften er vist 370040 gange,
og udskrevet 5064 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (94 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2022-09-18 14:01:09 Man må gerne varme retter med persille op igen, persillen skal koges godt igennem som den bliver her, og så skal retten køles hurtigt ned. Mona Jensen - 2022-09-11 14:01:54 Må man gennem varme retten op når der er persille i Anitta Leppilahti - 2021-11-01 13:44:33 Hvorfor skriver folk alt muligt om at putte mere i, man kommentere om man kan li retten, ikke for at lave en ny ret, og i øvrigt er det en lækker ret 😃 peter - 2021-10-28 15:07:24 Prøv at tilsætte en sjat Pernod når det har simret i ca 1/2 time. Tilsæt også lidt Løvstikke og glem endelig ikke fløden, men INGEN vand. Velbekomme Kim - 2021-08-16 19:49:47 ☝️ Lidt paprika giver sovsen snert samt minde om de gamle feltrationer 😁 Henrik Ejegod Larsen - 2019-11-09 12:50:47 Jeg prøvede at koge hjerterne i 1,5 time. Og det var de rigtig gode, så vil ikke koge dem i 3 timer. Marianne i Nice, F - 2019-01-23 14:45:39 Lidt øl på istedet for vand eller begge dele. Christina - 2013-02-04 17:14:55 Hvis man kommer laurbær blade i, i stedet for persille, når hjerterne skal simre med vand, får det en dejlig smag, og så kan man, når man skal lave sovs, komme ribsgele i. Mille - 2012-06-30 16:29:02 En god nem opskrift, især hvis man også kan lidt selv i køkkenet jeg skar hjerterne ud i mindre stykker brunede dem i smør og en maggi-terning så hældte jeg vand ved og kogte dem ca 2½time sammen med persille og 3 laubærblade da de havde kogt færdigt hældte jeg fløde i og smagte til da det var tyknet kom jeg kulør i serveret med (rød)kartofelmos ( kartofler, 1gulerod,1rødbede, lidt majs) lavet på fløde og smør +salt anonym - 2012-03-15 09:46:02 Skær kødet i små firkanter og brun dem. Tilsæt en håndfuld svedsker uden sten og lad simre i ca. 1 1/2 time, tilsæt lidt piskefløde og server med løse ris. En god måde til at få børen til at spise hjerter på Sandra - 2011-06-08 17:35:50 Jeg har altid kun lavet denne ret med kyllingehjerter, så tilsætter jeg gorgonzola i sovsen og det smager himmelsk. Vil prøve at gøre det samme med denne ret... Og så Connies tip med baconen, det lyder lækkert =) Lise - 2010-09-22 10:02:46 Jeg skærer hjerterne i tern,bruner det sammen med hakket løg og champignon. Så skal det kun simre ca 1 1/2 time.Bruger også fløde men også ribsgele i sovsen. Har en i familien der ikke kan tåle persillen. Bjarne K - 2010-02-23 21:15:02 Hej med jer. Det er rigtigt hvad Verner K. skriver,hvis man steger hjerterne mere end 1,5 time bliver de bare mere og mere gummiagtige.Man skal heller ikke som i skriver i opskriften dække hjerterne med vand,det er jo ikke suppe man skal lave.Ved grydestegning bruner man kødet og tilsætter lidt vand af gangen efterhånden som det steger væk derved kommer den gode grydestegnings smag frem,prøv at tilsætte persille og svesker ved stegningen det giver en kraftig sovs,og man sier jo skyen alligevel inden man jævner den.Vil man have lidt kraftigere sovs så lad være med at fjerne det tynde lag fedt ved overkanten på hjertet.Velbekomme. Connie - 2010-02-21 15:30:35 Køb en pakke bacon i tern, smelt fedtet fra og brun hjertern i fedtet. Bacon kødet tilsættes efter bruning. Det giver er rigtig god sauce. dola - 2009-08-13 09:12:53 pas på med at hælde for meget vand på hellere for lidt og så vende hjerterne lidt en gang i mellem. Desuden havde jeg kun hakket frossen persille og det puttede jeg bare i en lang pose som normalt er til te, og så hængte jeg posen i gryden det er bare mums... og skære man det imundrette stykker skal det kun have 2- 2½ timer.. MAM!! fie - 2009-04-27 14:24:46 den danske ret er, hele hjerter med persille lidt salt og peber. Dette kan jeg fortælle, fra min oldemors kogebog 1807. Per - 2009-04-05 16:41:03 Eneste begrundelse for at give hjerterne 3-4 timer er at få den møre. Verner K - 2009-01-17 16:13:15 Er der en begundelse for at hjerterne skal koge i 3-4 timer. - Når jeg steger hele hjerter i en gryde, får de kun 1½ time, og det er alt nok.... Per Borgen - 2008-10-13 16:14:47 Jeg mener nu at hjerterne skal være hele og proppes med persille hvorefter de snøres til. Skriver-drengen - 2008-09-24 21:00:02 er vildt lækkert dog måtte sovsen gerne smage af mere... anonym - 2008-08-17 17:21:02 det kan da kun vaere en rigtig dansk opskrift ! anonym - 2007-10-24 09:59:58 Ribsgele |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne