Tyrkisk Kartoffelfad
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Indsendt af : Muzze Indsendt : Red : |
|
|
skræl 1 kg kartofler skær dem i skiver og kog dem i saltet vand i ca. 15 min.
Svits oksekødet i noget olie på stegepanden.
Tilsæt 1-2 stk. presset hvidløg.
Dernæst tilsættes de purerede tomater samt 1-2 tsk. kanel og 1-2 tsk. timian og 1-2 tsk cayenne peber samt salt og peber efter behov.
Lad det hele stå op boble et par minutter. Tilsæt nu de kogte kartofler og vend dem forsigtigt ned i "suppedasen". Derefter hældes det hele over i et ildfast fad. Du smuldrer fetaosten ned i den græske yoghurt tilsæt en lille skvat olie og en smule salt. Dernæst hældes blandingen af feta og yoghurt over retten og stilles i ovnen i ca. 45-50 min v/225 gr.
Lad retten stå og samle sig i ca. 5 minutter før den serveres.
Tips: Man kan selvfølelig selv korrigerer hvor stærk man ønsker denne ret skal være, men den smager himmelsk og kradser en lille smule på tungen. Nyd evt. en god krydret rødvin til. Er blevet helt sulten nu ! |
|
Opskriften er vist 8700 gange,
og udskrevet 261 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Muzze - 2009-08-11 15:53:13 brug 500 gr. hk oksekød...man kan også bruge hk. lammekød En god håndfuld feta og ca. 1/2 l. græsk yoghurt anonym - 2005-01-01 01:01:01 lyder meget godt men hvor meget kød?hvor meget græsk yogurth og hor meget feta skal der i?? Hansen - 2005-01-01 01:01:01 Det smager bare rigtig godt.... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne