Bagte vindruer

Bagte vindruer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Bær - Vindruer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Bagte vindruer, billede 4 Bagte vindruer, billede 1 Bagte vindruer, billede 2 Bagte vindruer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Vindruer, grønne
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
5 spsk. Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
4 spsk. Sherry. tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Tilbehør:
250 gram Fromage frais 0.3 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Skyl, halver og udsten vindruerne. Hak vanillestangen og 1 spsk. af rørsukkeret fint. Bland det med resten af sukkeret. Vend blandingen sammen med vindruerne i en skål og stil den tildækket i køleskabet i ca. 2 timer.

Fordel vindruer, vindruesaft og sherry i 4 ovnfaste skåle (a ca. 2 dl) og bag vindruerne midt i ovnen. Ca. 10 min. ved 250 grader C. alm. ovn.

Serveres med Fromage Frais over vindruerne og resten i en skål ved siden af. Tilsmag evt fromage frais'en med vanille.





karakterer:
Opskriften er vist 63344 gange,
og udskrevet 1027 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 3335 (794 kcal)
KJ pr. Pers. 833 (198 kcal)
Vægt ialt 880 gram
Vægt pr. Pers. 220 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 379 KJ (90 kcal)
Protein 2.6 gram
Fedt 0.3 gram
Kulhydrat 17.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-09-26 12:11:13
Det er stadig en af mine foretrukne og meget nemme desserter. Jeg laver den ikke bare, når vi har vindruer i drivhuset, men året rundt, da jeg bare nedfryser de stenfrie druer. Jeg jævner den fortsat ikke. Syntes faktisk den lidt tynde konsistens er lækker. Endvidere så springer jeg også trinet, med at halvere druerne, over. Det gør ingen forskel med vores druer, og gør det jo bare endnu nemmere. Vores stenfri druer er endvidere meget søde, så jeg sparer også på sukkeret. Jeg erstatter også sherry med både tør Madeira eller portvin - eller hvad der er af hedvine i huset.

  -   2015-09-25 19:29:06
Rigtig god opskrift. Laver den af egne druer, som er stenfri. Så er den meget hurtig og meget lækker - også med is til. Stenfri druer kan jo også købes :-) Overvejer dog at jævne den lidt fremover. Der bliver nemlig en del tynd saft ved den.