Bradepandekage med æbler (diabetes)

Bradepandekage med æbler (diabetes), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : imoeller

Indsendt :      Red :
Bradepandekage med æbler (diabetes), billede 4 Bradepandekage med æbler (diabetes), billede 1 Bradepandekage med æbler (diabetes), billede 2 Bradepandekage med æbler (diabetes), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1.25 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1.5 dl. Letmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 dl. Perfect Fit (Sødemiddel) Perfect Fit en fedt og sukkererstatning. Kan erstattes af ATWEL.

1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
4 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Æggene piskes sammen med olie og mælk. Når det er sammenpisket blandes de tørre ingredienser i og røres sammen.

Dejen hældes i en lille bradepande og æble stykkerne stikkes i et pænt mønster ned i dejen.

Bages 35-40 minutter ved 200 grader C alm. ovn.





karakterer:
Opskriften er vist 159016 gange,
og udskrevet 3785 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (24 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11505 (2739 kcal)
KJ pr. Pers. 958 (228 kcal)
Vægt ialt 1237 gram
Vægt pr. Pers. 103 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 929 KJ (221 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 11.4 gram
Kulhydrat 23.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-10-27 16:57:27
Tilsæt kanel, det giver kagen et ekstra pift. Jeg erstatte halvdelen af melet med havregryn for at få flere fibre

  -   2013-08-23 01:09:14
Den er rigtig god og et lille drys kanel på det er rigtig godt

  -   2013-05-12 20:38:46
Kan man fryse kagen ned

  -   2011-10-29 20:44:27
Til Erfaren diabetiker og Richard. Atwell er ikke godt at bruge hvis man er diabetiker, da det indeholder søddemiddelet kaldet isomalt, der påvirker blodsukkeret (denne information kommer fra en folder der er skrevet af diabetesforeningen). så.. Erfaren diabetiker.. du burde nok tage den med ro, da du åbentbart ikke ved hvad du snakke om..

  -   2011-08-13 10:07:01
Er god som dessert med græsk yoghurt. Og så bliver kagen ikke ringere af at kilsætte ligeså meget kanel som bagepulver !!

  -   2011-05-10 18:40:14
Drys lidt kanel på æblerne, det smager fantastisk og gir lige lidt ekstra uden at kalorierne tæller:)

  -   2008-11-23 18:23:24
Til Richard Hvor har du den oplysning fra? For øvrigt findes der ikke noget, der hedder Levnedsmiddelstyrelsen. Det hedder Fødevarestyrelsen. Diabetesforeningen skriver i deres liste over sødemidler, at hverken Atwel eller Perfect Fit giver stigning i blodsukkeret. Så lad være med at forskrække diabetikere ved at løbe med en halv vind, Richard. Diabetikere har det svært nok i forvejen.

  -   2008-11-18 13:18:14
Atwel er ikke egnet i kage til diabetikere, da det kan påvirke blodsukkeret, iflg. Levnedsmiddelstyrelsen

  -   2008-08-28 19:45:42
PerfectFit og Atwel er sukker erstatninger, de ud over sødemiddel indeholder fibre (pol ydextrose). Disse fibre har to formål. For det første giver de fylde til bagværket svarende til sukker 75 g Atwell eller Perfect fylder og søder som 100 g sukker. Dernæst har fibrene til opgave at forsinke bagværkets passage gennem tarmsystemet og på den måde forhindre, at diabetikerens blodsukker stiger at for hurtigt/meget.