Turbo boller (nem og hurtigt at lave)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tænd ovnen på 185 grader (varmluft).
Varm mælken, og bland gæren i. Smelt margarinen i mikrobølgeovnen, og bland det derefter i mælken og gæren. Tilsæt salt, sukker og æg, og rør det godt sammen med en håndmixer. Bland derefter melen i lidt efter lidt, indtil dejen næsten ikke klister mere (alt melen skál ikke bruges). Form så 18 boller og lad dem hæve i 15 minutter. Bag dem så i 12 minutter midt i ovnen. Tips: Denne opskrift er meget nem. Den smager godt, og selv børn som mig kan finde ud af at lave dem. Hjemme i min familie, kalder vi dem 'Turbo boller'. |
|
Opskriften er vist 557783 gange,
og udskrevet 11697 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (623 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2020-11-05 18:07:48 Kan man også bruge smør i stedet for margarine Per - 2019-05-22 11:01:14 Det er vigtigt at mælk/margarine er omkring 37 grader c. da gærcellerne ellers vil dø og bollerne ikke vil hæve Melissa - 2018-07-25 10:16:55 Smager skønt, laver dem ofte i weekenden :) Brian - 2017-08-31 20:03:18 Jeg bagte bollerne til aften kaffen , og havde glædet mig sådan , jeg forstår så heller ikke når man bruger 50 g gær og de så ikke har hævdet en prut :( har fulgt opskriften ellers men måtte så gætte mig frem til 200 grader og køre den på alm som jeg næsten altid plejer at gøre når jeg bager :( syntes ikke om denne her opskrift ! Dov smagte bollerne 👌🏻 lso - 2017-06-17 12:01:22 Supergode. Nogen gange laver jeg med mindre gær, hvis jeg har tiden til at lade dem hæve i flere timer. Jeg bruger lidt mindre smør. Dem, der skriver, at de er tørrer, må ikke kunne bage :-D Helke - 2017-05-20 09:27:59 Super hurtige og dejlige boller 😀 Merete - 2017-04-27 13:01:17 Hurra fandt den igen. De er nemme og hurtige smager godt. Momsemor - 2017-01-24 21:26:32 Jeg har i dag lavet disse boller, som blev super lækre, luftige. Og smagte fantastisk. Jeg brugte ca. 50g.mere mel end opskriften lød på. Ellers fulgte jeg den... Delte den i 2 lige store dele. Kom rosiner i den ene halvdel og chokolade knapper i den anden halvdel. Denne opskrift er så nem at gå til. At det ikke er sidste gang de boller bliver lavet her i huset. Takker for en lækker opskrift. Tommy - 2016-08-14 11:45:50 Har prøvet at bage "Turbo boller" her til morgen. Brugte mel m.m. i mængderne fra opskriften. Dejen blev lidt klæbrig, men jeg satte bollerne med 2 skeer dyppet i vand, så behøver man heller ikke at pensle dem. Bagte dem ca. 13 min. i ovnen med varmluft og vandbad i bunden og de blev super gode. Mere mel giver bare tungere boller:-) Jette - 2016-02-26 09:59:43 Jo man kan bruge hvad som helst,, man skal bare huske man skal komme mere mel i da gulerodsaft er deri Mette - 2016-02-13 21:23:50 Super opskrift, både som den er og som sundere variant med mindre margarine og med lidt fuldkornsmel, diverse kerner og gulerod i. Lækkert at det går hurtigt med friskbagte boller. Danielle - 2015-07-02 23:21:38 Disse boller er virkelig gode. Det tager under en time at få boller på bordet og så kan de snildt varieres til f.eks. pølsehorn, flutes eller grovboller med få ændringer. De smager også lige så godt efter, at de har været frosset. Topkarakter herfra. Mette - 2015-06-04 23:22:02 Vildt gode, erstattede dig 150 g af melet med grahamsmel og puttede rosiner i dejen. Og penslede bollerne med æg 😊👍🏼 Anonym - 2015-03-06 15:59:53 Der er for meget gær i, men ellers er det en glimrende opskrift. Virker fint med kun det 2/3 af gæret Banane - 2015-02-16 20:19:50 Har bagt boller mange mange gange. De her var ekstrem tørre og kedelige! Astrid - 2015-02-15 20:23:59 De er luftige og ikke tørre, det gør dem gode, jeg pinslede dem med lidt æg og så skindte de bare, så det anbefaler jeg Anne-Mette - 2014-07-26 17:47:42 Virkeligt fine! Brugte lidt groft mel i dejen og skar lidt ned på smørret. De blev stadig rigtigt fine - og var lynhurtigt færdige. :) Sonia - 2014-06-27 22:47:13 Kan man komme revne gulerøder i? jette - 2014-02-24 12:18:55 Det er en kanon opskrift da den er god til pølsehorn 20 minutter og kanel snegle ca 20 minutter men der bliver rigtige gode og luftige Peter - 2014-02-13 21:03:00 Gode boller men mængden af mel er da helt hen i vejret, der stod 1100 gram i opskriften og endte med ca 1600 gram. cat - 2014-01-27 14:04:15 Mængden af mel passer på ingen måder. Ellers var de ok. Frost - 2013-12-25 10:06:36 God og nem opskrift. Jeg deler nogle gange dejen i to og putter chokoladestykker i den ene halvdel, så vi også får de lækreste chokoladeboller. Dejen kan i øvrigt også bruges til pølsehorn. Jeg plejer at erstatte den smeltede margarine med 6 spsk olie. anonym - 2013-11-07 14:50:11 Det er en god op skrift anonym - 2013-10-17 14:21:17 De smager super godt og er nemme at lave. Jeg ændrede lidt i opskriften, og brugte skummetmælk i stedet for sødmælk og kun halvt så meget smør og resten var olie. Det giver også et super godt resultat. Aneth - 2013-09-28 10:44:19 Super gode og super nemme boller!!!! Jeg brugte dog 600-650 g mel. Men fulgte ellers opskriften... Skønt med nem morgenhygge :) anonym - 2013-09-06 10:04:24 Jeg erstattede 200g hvedemel med: 50g fuldkornsmel, 50g havregryn og 100g grahamsmel. Også er de lige i øjet :-) de fik 20 min ved 185gr hugo - 2013-08-19 08:47:57 Hmm minder rigtig meget om en kopi af en anden opskrift på boller herpå Hugo - 2013-06-05 12:36:00 Laver kun de her boller :) og nogle gange med chokolade til de små :) Kirstine - 2013-04-09 10:08:10 Hvis man syntes bollerne bliver hurtigt tørre, har jeg et godt tip: jeg anbefaler at man udelader ægget i opskriften og i stedet for tilsætter ca. 1 dl yogurt naturel eller a-38. Så bliver bollerne ikke tørre så hurtigt og er faktisk lækre selv et par dage efter de er bagt :) ellers en lækker opskrift til de morgener hvor man har glemt at bage brød til weekenden eller bare ikke lige har haft tid :) anonym - 2013-03-25 21:17:09 husk bollerne ikke hæver hvis mælken er for varm, så dræbes gærcellerne og man står med mega hårde boller! prøver igen..... anonym - 2012-11-03 07:26:25 Super lækre med kardemomme i Pernille - 2012-10-29 18:20:21 29/10-12 Hmm, det gik helt galt her.. Brugte mere mel end skrevet, ellers klistrede de. Og de var slet ikke færdigbagt da jeg tog dem ud. Direkte i skraldespanden :( Jeg må have gjort noget forkert! Sp - 2012-10-23 14:54:39 Kan du fryses? Camilla-pigen - 2012-10-11 15:46:54 Den her opskrift er super god! Selv jeg kan finde ud af at lave den... ALENE! Og jeg er altså kun 16! Smager super, selvom jeg ikke har smagt dem endnu - de er nemlig i gang med at blive bagt i ovnen. Nam nam anonym - 2012-08-14 14:50:58 jeg har bagt maange boller til min datter på knap 3. og de her er de eneste, hvor tallerknen er helt tom :) også fra min side af ;) anbefales ! Fru Grigo - 2012-06-19 10:09:13 Jeg erstatter ca 1/3 af hvedemelet med rugmel og havregryn (eller hvad der ellers er på lager). Så bliver de dejligt grove. Dejen fungerer også fint til pølsehorn :) 17062012 - 2012-06-17 14:57:45 de dufter godt, men det var også det, de var rå og ville ikke hæve:-( mig - 2012-06-08 10:20:42 cc 200 grader i alm ovn, kat Katrine - 2012-05-14 16:43:36 Vi har bagt disse boller to gange, de er super lækre. Vi benytter tørgær uden problemer. De er lækre med kerne i eller sukker på toppen. sophia - 2012-05-06 11:18:06 lidt af et pres og lægge på skuldrene, hvis dem jeg laver ikke bliver gode Rikke ;) - 2012-04-21 10:46:49 Bagte denne opskrift som franskbrød - kanon opskrift ;) Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne