Linse karrysuppe

Linse karrysuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Bælgplanter - Røde linser

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt af : Pia

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 løg
1-2 fedfinthakket hvidløg
1 spsk.olivenolie
2 tsk.Karry, stærk
1 stor gulerod
2 stilkebladselleri
160 g.røde linser
1 l.grønsagsbouillon
1 stk.(2 cm) frisk ingefær
1 laurbærblad
1 tsk.salt
 peber
 citron- eller limesaft
 
 Tilbehør:
 varme flutes
 
Opskrift:
Løgene hakkes groft. Løg og hvidløg svitses i olien med karry i 1-2 min under omrøring. Guleroden skrælles og hakkes. Bladsellerien skylles og skæres i skiver. Tilsætes og svitses med i 1-2 min. Linser, bouillon, ingefær og laurbærblad tilsættes. Suppen simrer under låg i ca. 20. min.

Blendes og hældes tilbage i gryden. Varmes igennem og smages til med salt, peber og citron/limesaft.

Tips:

Afhængig af styrken på din karry kan det blive en meget stærk suppe. Mætter godt. Kun 8 gram fedt pr. person.





karakterer:
Opskriften er vist 38007 gange,
og udskrevet 1164 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-04-16 14:24:11
Lækkert

  -   2011-05-12 19:02:50
altså selve beskrivelse af hvordan retten skal udføres er ikke så god. men jeg fandt ud af det, og retten smager helt fantastisk !! prøv eventtuelt at tilsætte 250 gr, kyllinge filet i strimler :) nam nam 10/10

  -   2011-03-05 19:02:50
Super lækker, også god med rugbrødscroutoner, lavet af rugbrød med lidt olivenolie og salt varmet ca. 20. min i ovnen.

  -   2008-05-07 21:22:06
I stedet for bladselleri kan man også koge blomkål og blende i suppen.