Indisk lammegryde med ananasris

Indisk lammegryde med ananasris, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt af : Pia

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
800 g.lammekød fra kølle eller bov
1.5 tsk.stødt sød chili
2 stk.stødt rosenpaprika
1 tsk.stødt koriander
1 tsk.stødt spidskommen
0.5 tsk.gurkemeje
0.5 tsk.salt
2 løg
2 spsk.olie
1 Kanelstang
2 laurbærblade
3 Nelliker, hele
1 ds.groft hakkede tomater
1 spsk.citronsaft
1 fedknust hvidløg
1 tsk.salt
 peber
 
 Ananasris:
1 ds.ananas
3 spsk.rosiner
0.5 spsk.olie
2-3 forårsløg
1 spsk.olie
30 g.cashewnødder
1 tsk.stødt sød chili
240 g.basmatiris
5 dl.grønsagsbouillon
 
Opskrift:
Kødet skæres i terninger 2x2 cm. Krydderierne røres sammen og blandes med køet i en skål. Sættes i køleskab i ca 1 time.


Løgene hakkes groft. Svitses i olien sammen med kanel, laurbærblade og nelliker i 1-2 min.

Kødet tilsættes og brunes under omrøring. Dernæst tilsættes tomater, citronsaft og hvidløg. Retten simrer under låg i ca. 45 min til kødet er mørt. Smages til med salt og peber.

Ananasris:
Ananasstykkerne skæres i terninger. Svitses med rosinerne i olien i 2-3 min. Stilles til side. Forårsløgene renses og skæres i skiver. Svitses i olien i 2-3 min. Nødder, chili og ris svitses med i 1-2 min. Bouillonen hældes ved og bringes i kog. Risene simrer i 15 min. under låg.

De sidste 5 min. tilsættes ananas og rosiner.

Tips:

Energi pr. person: 3690 kilojoule (880 kalorier) Energifordeling: 26 % protein (56 gr), 49 % kulhydrater (106 gr) og ca. 20-25 % fedt (24 gr)





karakterer:
Opskriften er vist 12140 gange,
og udskrevet 456 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-11-16 10:45:19
Jeg er ikke helt med hvordan risene fungere?Skal de svitses "rå" sammen med nødder, og derefter kommer de til at koge sammen med boullion? Og skal man brige pande eller en gryde så?

  -   2008-08-10 21:55:21
Skøn Indisk ret! Mild og duftende. Herlige og noget anderledes ris :o)