Indisk lammegryde med ananasris
Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker Oprindelsesland : Indien Indsendt af : Pia Indsendt : Red : |
|
|
Kødet skæres i terninger 2x2 cm. Krydderierne røres sammen og blandes med køet i en skål. Sættes i køleskab i ca 1 time.
Løgene hakkes groft. Svitses i olien sammen med kanel, laurbærblade og nelliker i 1-2 min. Kødet tilsættes og brunes under omrøring. Dernæst tilsættes tomater, citronsaft og hvidløg. Retten simrer under låg i ca. 45 min til kødet er mørt. Smages til med salt og peber. Ananasris: Ananasstykkerne skæres i terninger. Svitses med rosinerne i olien i 2-3 min. Stilles til side. Forårsløgene renses og skæres i skiver. Svitses i olien i 2-3 min. Nødder, chili og ris svitses med i 1-2 min. Bouillonen hældes ved og bringes i kog. Risene simrer i 15 min. under låg. De sidste 5 min. tilsættes ananas og rosiner. Tips: Energi pr. person: 3690 kilojoule (880 kalorier) Energifordeling: 26 % protein (56 gr), 49 % kulhydrater (106 gr) og ca. 20-25 % fedt (24 gr) |
|
Opskriften er vist 12179 gange,
og udskrevet 461 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (5 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2009-11-16 10:45:19 Jeg er ikke helt med hvordan risene fungere?Skal de svitses "rå" sammen med nødder, og derefter kommer de til at koge sammen med boullion? Og skal man brige pande eller en gryde så? sus.m - 2008-08-10 21:55:21 Skøn Indisk ret! Mild og duftende. Herlige og noget anderledes ris :o) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne