Skindstegt lyssejfilet med tomater og basilikumpuré

Skindstegt lyssejfilet med tomater og basilikumpuré, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Lyssej (Luppe)

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.lyssejfilet med skind
30 cherrytomater
1 rødløg
 frisk timian
1 tsk.sukker
 balsamico
1 bundtbasilikum
0.5 citron usprøjtet
0.5 fedhvidløg
1 spsk.pinjekerner
 olivenolie
 salt
 peber
 
Opskrift:
Bagte tomater:
Begynd her. Tomaterne halveres og placeres i et ildfast fad smurt med olie. Krydre med rødløg skåret i fine tern, frisk timian, sukker, salt, olivenolie og balsamico. Vend det hele og bag det i ovnen i ca. 30 min. ved 160 g. Jo længere tid ved svag varme jo bedre smag i tomaterne. Men tiden kan forkortes ved højere varmegrader.

Lyssejen:
Tip: Krydre fileten med salt og lidt peber (eller andre krydreurter efter behag) og stil dem køligt i 20 min. inden tilberedning. Dette giver en mere fast kødstruktur og bringer mere smag frem i fisken. Skær fileten i portionsstykker og krydre med lidt olie. Steges på skindsiden på en hed pande. Skru ned for blusset, når skindsiden er blevet gylden. Overdæk evt. med stanniol og lad den stege færdig fortsat med skindsiden nedad. Når kødet er blevet "mælkehvidt" er den færdig.

Puré:
Blend basilikum, skræl og saft af 1/2 citron, pinjekerner, 2 spsk. olivenolie og evt 1/2 fed hvidløg til det binder sammen.

Server små kartofler til retten.





karakterer:
Opskriften er vist 15436 gange,
og udskrevet 446 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu