Grovbirkes
Hovedingrediens : Gryn / Korn - 5-kornsblanding Indsendt : Red : |
|
|
Bring vandet i kog og tilsæt 5-kornsblandingen. Lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Hæld til afdrypning i en sigte.
Rør gæren ud i mælken og tilsæt 5-kornsblandingen. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt sammen. Rul dejen ud til en firkant (ca. 20 x 60 cm). Fold dejen sammen 2 gange fra den lange side, så der bliver 3 lag. Skær den ud i 10 "birkes". Læg dem - med sammenføjningen nedad - på en plade med bagepapir. Lad de 10 "birkes" hæve tildækket i ca. ½ time. Pensl med mælk og bag dem midt i ovnen, til de er gyldne. Lad de 10 "grovbirkes" afkøle på en bagerist. |
|
Opskriften er vist 16935 gange,
og udskrevet 411 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (3 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2010-08-02 11:22:10 Smager fint men har intet med grov tebirkes at gøre Gerda - 2009-04-24 14:16:00 Disse Grovbirkes er alt det jeg søger, fedtfattige, grove, smager rigtig godt og dejen er nem at arbejde med. Karakter 10 |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne