Thanksgiving kalkun 02
Hovedingrediens : Kalkun - Kalkun hel Højtid: Thanksgiving Indsendt : Red : |
|
|
Kalkunen tørres godt indvendig og ses efter for fjerposer og andet uvedkommende.
Smør den med en blanding af olie, sherry, salt og rosmarin. Forvarm ovnen til 250 o C og steg kalkunen med brystet nedad i 20 minutter til ryggen er gylden. Tag bradepanden ud og vend fuglen. Dæmp varmen til 160 o C. Hæld 4-5 dl bouillon i bradepanden når varmen er dalet lidt, ellers fordamper den. Lad nu kalkunen stege i 3 - 3½ time, dryp den jævnlig med skyen, og spæd med bouillon hvis bradepanden er ved at koge tør. Imens laves brødbuddingen: Gør grønsagerne og æbler istand og svits dem i olivenolie til de er møre. Bland nu med det smuldrede brød, de hakkede valnødder, krydderierne, sherry og æggene. Fyld buddingen i en ovnfast skål og bag den sammen med kalkunen de sidste 35 minutter. Kalkunen er færdig når kødsaften fra brystet er klar og lårene løsner sig. Lad den færdige kalkun hvile i mindst 10 minutter. Ønsker man lidt sovs koges bradepanden af, skyen hældes i en gryde og jævnes med lidt maizena rørt ud i koldt vand. Skær nu lårene fra kalkunen og del dem, skær brysterne fra skroget og skær dem i skrå skiver. Tips: Serveres sammen med brødbuddingen, Waldorffsalat stegte kartofler og kompot af tranebær. |
|
Opskriften er vist 23864 gange,
og udskrevet 658 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Anni - 2010-11-22 07:54:19 Skal der ikke noget fyld i kalkunen? Karen - 2005-01-01 01:01:01 Det bliver nok lidt svært at finde et lågfad størrelse 7 - 9 kg. kalkun som kan være i ovnen. I stedet kan jeg anbefale en af de største stegeposer. Det fungerer til gengæld rigtig godt. Gælder enhver slags fjerkræ. Juleknus til alle Jette - 2005-01-01 01:01:01 For at undgå at bradepanden steger tør for væske, kan kalkunen placeres i et stege fad der har låg. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne