Æggekage i lag med tomater og skinke

Æggekage i lag med tomater og skinke, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Æggekage

Hovedingrediens : Æg - Hønseæg

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : JS

Indsendt :      Red :
Æggekage i lag med tomater og skinke, billede 4 Æggekage i lag med tomater og skinke, billede 1 Æggekage i lag med tomater og skinke, billede 2 Æggekage i lag med tomater og skinke, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
10 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
2 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
3 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
250 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 tsk. Karry
   
200 gram Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
1 spsk. Basilikum, tørret
5 spsk. Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
100 gram Skinke, pålæg 1 skive pålægsskinke vejer ca 13 gram
   
1 Forårsløg 1 bdt. (bundt) forårsløg vejer ca. 150 gram, heraf bruges ca. 100 gram.
   
Opskrift:
Slå de ti æg sammen, og pisk mælk og majsmel sammen, tilsæt lidt sat og peber.

Varm panden med en spsk. olie og hæld 1/3 af æggemassen på, steg den brun på begge sider (brug et grydelåg eller tallerken til at få den vendt om) Tag 1. æggekagelag af og læg den som bund.

Skyld og rens champignon og skær dem i tykke skiver. Varm olie på en pande og tilsæt karry. Når karryen er bruset af tilsæt champignon. Læg de stegte champignon over.

Steg en æggekagelag nr. 2 og læg over champignon.

Skær tomater i 1 cm skiver og steg dem på panden med basilikum. Læg de stegte tomater, ost og skinke skiver på 2. lag æggekagelag.

Steg sidste æggekagelag og læg den over.

Rens og skær forårsløg i 1 cm stykker og steg dem kort på panden og læg det oven på sidste lag æggekage.

Drys lidt karry over og server med en skive rugbrød til.

Tips:

Smager også fint dagen efter i madpakken





karakterer:
Opskriften er vist 54414 gange,
og udskrevet 651 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7947 (1892 kcal)
KJ pr. Pers. 1986 (473 kcal)
Vægt ialt 1561 gram
Vægt pr. Pers. 390 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 509 KJ (121 kcal)
Protein 8.3 gram
Fedt 8.5 gram
Kulhydrat 3.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-03-27 09:26:27
Den er nem at lave og er virkelig lækker og mættende