Roulade med cappucino moussé

Roulade med cappucino moussé, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

KagerRet : Kager - Roulader

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Bund:
100 g.sukker
2 stk.æggehvider
2 stk.æggeblommer
0.5 dl.hvedemel
0.5 dl.kartoffelmel
0.25 tsk.bagepulver
 
 Fyld:
150 g.god mørk chokolade
2 spsk.expresso pulverkaffe
2 spsk.kogende vand
2 småæggeblommer
4.5 dl. piskefløde
 
 Drys:
1.5 spsk.kakao
1.5 spsk.flormelis
 
Opskrift:
Begynd med fyldet. Smelt chokoladen ved svag varme, og udrør med espressokaffen og vand. Køler lidt inden æggeblommerne piskes i. Fløden piskes tyk og vendes forsigtigt i chokolademassen. Stilles i køleskab til den er helt fast. Minimum et par timer.

En bradepande beklædes med bagepapir. Æggehviderne piskes stive. Æggeblommer og sukker tilsættes skiftevis mens der piskes kraftigt. Sigt og vend bagepulver, kartoffelmel og hvedemel i dejen, og bred den jævnt ud i bradepanden. Bages 5-6 minutter ved 250 grader.

Bunden vendes ud på 1 stk. sukkerdrysset bagepapir, således at det gamle bagepapir er øverst. Et viskestykke bredes ud over det, så papiret bliver let at trække af og det ikke bliver tørt. Når bunden er afkøles bredes moussen ud på rouladebunden, og kagen rulles sammen så sammen føjningen er nederst.

Serveres med flødeskum og evt. bær





karakterer:
Opskriften er vist 15003 gange,
og udskrevet 238 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-04-11 19:52:14
250 g var alt for meget i min ovn. Maks 220 g. Æggeblommer og sukker bør piskes let sammen inden det piskes i æggehviderne. Det er meget lækkert hvis der smøres et tyndt lag blomme eller abrikosmarmelade på rouladen inden kaffekremen fyldes på. Fyldes kan med fordel reduceres til det halve.