Osso Buco med hvidløg
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalve Osso Buco Oprindelsesland : Italien Indsendt af : Birgit Indsendt : Red : |
|
|
Vend kødskiverne i mel tilsat salt/peber og brun dem på en pande. Et godt råd skær kanten af, eller hak den, da de ellers vil bue under stegningen. Læg kødskiverne i et ovnfast fad.
Kog panden af med hvidvin og/eller bouillon, og hæld over kødet. De flåede tomater med væde hældes derpå over. (kødet skal helst være rimeligt dækket af væden, ellers tilsæt noget mere (evt. hvidvin). Fadet tildækkes og sættes i en kold ovn ved ca. 185 gr. i 2½ - 3 time. Øs skyen et par gange over kødet under stegningen. Hvidløget hakkes. Persille hakkes og reven citronskal iblandes persillen. Dertil serveres ris, flute og en tør hvidvin. Tips: Antallet af skanke er meget usikkert, da jeg af erfaring har oplevet at der bliver spist utroligt meget, men prøv dig frem. Osso Buco'en kan serveres med hvidløg/persille som pynt på toppen (kom det IKKE med i ovnen) det ser flot ud. Men jeg foretrækker at servere det i små skåle ved siden af - så kan gæsterne selv dossere. Det er en ret der kan tilberedes i forvejen og sættes i ovnen i passende tid inden gæsterne ankommer. |
|
Opskriften er vist 26208 gange,
og udskrevet 1135 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (20 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2011-11-09 14:06:21 mogens: Det er dælme godt gået. On topic: En herlig ret, der ganske rigtig kræver mere kød end sædvanligt. I stedet for ris, prøv den med kartoffelmos, der er lavet af 2/3 kartofler, 1/6 knoldselleri og 1/6 gulerødder. Det smager fantastisk. Mogens - 2009-04-28 12:27:24 Jeg lavede retten af 3½ kilo kød, vi var 3 oversergenter til at spise den. Og der var ikke een bid tilbage. Fantastisk opskrift. lady Sharp - 2008-01-07 16:34:24 se det kalder jeg god mad. Henning - 2005-01-01 01:01:01 skøn ret, også god til gæster, men man skal kunne lide hvidløg Laila - 2005-01-01 01:01:01 utrolig nem at gå til og min mand og jeg havde mad til 2 dage Lone - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig lækker |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne