Pomeransmarmelade
Hovedingrediens : Citrusfrugt - Pomerans Indsendt : Red : |
|
|
Pomeranserne skæres i papirtynde skiver. Tag kernerne fra og bind dem i en pose gaze.
Frugtskiverne overhældes med 2 liter vand i en skål og kernerne i en anden skål med ¼ liter vand. Lad det stå koldt i et døgn. Kog frugtskiverne i de 2 liter vand under låg og ved svag varme i 1 time. Det sidste kvarter kommes gazeposen med kerner i. Efter et kvarter tages gazeposen op og væden trykkes af ned i resten af massen. Tilsæt sukkeret og saften af en citron og lad det småkoge under omrøring i godt 2 timer, indtil marmeladen er blevet smuk gyldenbrun og til den stivner meget hurtigt når man lægger den på en tallerken og sætter den i køleskabet. Kom den færdige marmelade på godt skoldede glas – for en sikkerheds skyld skyl dem også i atamon. Glassene lukkes lufttæt med det samme. |
|
Opskriften er vist 29496 gange,
og udskrevet 506 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (10 stemmer) |
|
Kommentarer Søren Fosberg - 2021-01-15 21:13:33 Jeg synes det lyder som voldsomt meget sukker. Kan man ikke prøve med mindre sukker og så tilsætte mere tilsidst hvis det er nødvendigt? sylfede - 2007-01-19 01:00:45 jeg laver den 9pomerans,6appelsiner,2citron Og jeg mener kærnerne skal koge længere, så der kan hentes mere pektin |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne