Paling in’t groen (Ål i grøn sauce)

Paling in’t groen (Ål i grøn sauce), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Ål

Oprindelsesland : Belgien

BelgienIndsendt :     

Ingredienser:
2 ål på ca. 300 g. hver
 friskkværnet hvid peber
 salt
 timian
 laurbærblad
45 g.skovsyre
 nogle få blade af salvie
 ambra
 persille
 pimpernelle
 estragon
 nogle kviste kørvel
2 skalotteløg
0.5 citron saften heraf
3 æggeblommer
30 g.smør
2 dl.hvidvin
 
Opskrift:
Rens ålene meget grundigt, de skal være meget friske, og skær dem i 5 cm. lange stykker. Smelt smørret, kom fiskestykkerne i, steg dem et øjeblik, og tilsæt så de hakkede skalotteløg og finthakkede krydderurter. Lad det stege et par minutter. Kom vinen i, og fyld op med vand, så det lige netop dækker, lad det koge for svag varme i ca. 10 minutter.

I et glasfad pisker man æggeblommerne let sammen med citronsaften. Tilsæt lidt af den varme væske fra ålene, pisk godt, kom resten af væsken i tillige med urterne og ål.

Paling in’t groen kan spises varm, men det er mere almindeligt at spise den kold med brød og smør.

Tips:

Ambra er en meget stærkt smagende urt, der også bruges i parfumeindustrien, den er vanskelig at skaffe her i landet og kan udelades.

Pimpernelle er en krydderurt, der hovedsagelig bruges til snaps og likørfremstilling, den kan erstattes med karse eller brøndkarse.





karakterer:
Opskriften er vist 8071 gange,
og udskrevet 110 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu