Paling in’t groen (Ål i grøn sauce)
Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Ål Oprindelsesland : Belgien Indsendt : |
|
|
Rens ålene meget grundigt, de skal være meget friske, og skær dem i 5 cm. lange stykker.
Smelt smørret, kom fiskestykkerne i, steg dem et øjeblik, og tilsæt så de hakkede skalotteløg og finthakkede krydderurter.
Lad det stege et par minutter.
Kom vinen i, og fyld op med vand, så det lige netop dækker, lad det koge for svag varme i ca. 10 minutter.
I et glasfad pisker man æggeblommerne let sammen med citronsaften. Tilsæt lidt af den varme væske fra ålene, pisk godt, kom resten af væsken i tillige med urterne og ål. Paling in’t groen kan spises varm, men det er mere almindeligt at spise den kold med brød og smør. Tips: Ambra er en meget stærkt smagende urt, der også bruges i parfumeindustrien, den er vanskelig at skaffe her i landet og kan udelades. Pimpernelle er en krydderurt, der hovedsagelig bruges til snaps og likørfremstilling, den kan erstattes med karse eller brøndkarse. |
|
Opskriften er vist 8061 gange,
og udskrevet 110 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne