Paella valenciana (Risret fra valencia)
Hovedingrediens : Skaldyr - Diverse skaldyr Oprindelsesland : Spanien Indsendt : Red : |
|
|
Skær poularden i 8 stykker og skinken i smalle strimler.
Opvarm olivenolien, og steg poularden og skinken let et øjeblik sammen med det hakkede løg og hvidløg.
Tag det op af panden.
I den samme olie steges jomfruhummerne og den udskivede blæksprutter et øjeblik, hvorefter de tages op af panden (hvis man bruger krebs, sælges de ofte kogte, i så tilfælde skal de først tilsættes retten i sidste øjeblik).
Dernæst tilføjes de vaskede, velafløbne ris steges til risene skinner.
Tilsæt haricot verts og ærter, peberfrugten skåret i strimler, paprikaen g lidt salt, rør godt rundt.
Læg poularden, skinke og blæksprutte tilbage i panden med de hakkede tomater og safranen, der røres ud med lidt væske, og tilsæt 8 dl. kogende vand.
Rør atter godt rundt, og lad det koge stærkt i 5 minutter.
Skru ned for varmen, og lad blandingen småsnurre i ca. 25 minutter, indtil den er mør.
5 minutter før retten er færdig tilsættes de skrubbede muslinger og de letstegte jomfruhummer.
|
|
Opskriften er vist 30650 gange,
og udskrevet 655 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.2 (5 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2010-03-26 10:26:54 Hej, jeg kommer selv fra valencia,jeg vil sige at den opkrift til paella Valenciana er ikke korret..(skinke, løg, ærte )nej nej nej klam ULÆRKKER.. anonym - 2009-03-04 16:12:49 Mhh.. Jeg har boet i Valencia og denne ret indeholder ikke de ingredienser, som jeg kender fra en traditionel paella valenciana, da den bl.a. indeholder kanin! - skinke er ej noget man normalt har i en paella. Hammy - 2008-05-05 03:53:22 Opskriften er vel rigelig "fordansket", når den kaldes for Paella "Valenciana". Hvis man søger en spansk oplevelse, så start med at droppe paprika; erstat dåsetomater med et par friske tomater med masser af smag; og erstat ordinær kogt vand med en god hønsekødsbouillon (risen opsuger smagen fra væsken). benno - 2005-01-01 01:01:01 der m,angler blåmuslinger, rigeligt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne