Osso buca alla milanese (Osso buco fra milano)

Osso buca alla milanese (Osso buco fra milano), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalve Osso Buco

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kalveskank skåret i 4 skiver med marvben
 salt
 peber
 hvedemel
3 spsk.smør
3 spsk.olivenolie
1  gulerod
1 løg
1 spsk.hakket persille
2 spsk.tomatpure
1 dl.hvidvin
1 strimmel citronskal
0.5 fedhvidløg
 
Opskrift:
Vend kødet i en blanding af mel, salt og peber. Opvarm olien og smørret, og brun kædet på alle sider. Skru ned for varmen, og tilsæt guleroden, skåret i strimler, det hakkede løg og persillen, og steg det hele sammen et øjeblik, så tilsættes tomatpure, citronskal, hvidløg og vin, låg lægges på, og retten småsnurrer i mindst 1 time, af og til må man tilsætte lidt vand. Tag kødet op, si saucen, og hæld den over kødet. Hvis man ønsker meget sauce, kan man komme lidt mere vand ved under stegningen, men i så tilfælde må saucen jævnes med lidt maizenamel.

Osso bucco, der er den mest traditionsrige ret i det milanesiske køkken, bør ledsages af ris eller spaghetti. Marven i benene er en af rettens største attraktioner. Små skeer lægges på bordet, så man kan tage marven ud af benene. Den kan spises som den er, eller man kan blande den op i saucen.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Osso Buco

karakterer:
Opskriften er vist 20797 gange,
og udskrevet 707 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-02-03 08:10:33
God og nem opskrift. Brug dog gerne flere gulerøder og løg. Den smager fantastisk godt :-)