Lamb curry (Lam i karry)
Hovedingrediens : Lammekød - Diverse lammekød Oprindelsesland : Indien Indsendt : |
|
|
Skær kødet i store tern, drys med salt og peber, dryp med citronsaft.
Hak løg, hvidløg og æble, og steg det i noget af smørret sammen med karryen (mindst 1 spsk., mere hvis man kan lide det meget stærkt), indtil blandingen er gylden.
Kom kødet i, og fortsæt stegningen, til kødet har taget farve, rør hele tiden i det.
Tilsæt bouillonen, læg låg på, og lad retten snurre under sagte ild i ca. 2 timer.
Næsten al væske skulle på det tidspunkt være fordampet.
Kom yoghurten i, og lad retten snurre videre i 20 minutter.
Retten serveres med pilafris til.
Pilafris: Udblød risen i saltet vand i mindst 1 time, lad den løbe godt af, tør den evt. i et stykke køkkenrulle. Smelt smørret og steg risen nogle minutterm, rør godt rundt, tilsæt evt. en groft hakket rød peberfrugt. Bouillonen kommes i, safranen røres ud i lidt lunkent vand og tilsættes, desuden pinjekerner eller mandelflagerne. Lad det koge over sagte ild under låg, til risen er mør. Denne ret kan spises med chutney. |
|
Opskriften er vist 16686 gange,
og udskrevet 374 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne