Lamb curry (Lam i karry)

Lamb curry (Lam i karry), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Diverse lammekød

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :     

Ingredienser:
500 g.lam (hals eller bov)
1 stort løg
1 fedhvidløg
60 g.smør
 salt
 peber
1 strøget spsk. karry
1 æble
1 dl.bouillon
2 spsk.yoghurt
 citronsaft
 
 Pilafris:
300 g.ris
 salt
1 spsk.smør
6 dl.bouillon
1 knsp.Safran
1 spsk.pinjenødder eller mandelflager
 evt.1 rød peber
 
Opskrift:
Skær kødet i store tern, drys med salt og peber, dryp med citronsaft. Hak løg, hvidløg og æble, og steg det i noget af smørret sammen med karryen (mindst 1 spsk., mere hvis man kan lide det meget stærkt), indtil blandingen er gylden. Kom kødet i, og fortsæt stegningen, til kødet har taget farve, rør hele tiden i det. Tilsæt bouillonen, læg låg på, og lad retten snurre under sagte ild i ca. 2 timer. Næsten al væske skulle på det tidspunkt være fordampet. Kom yoghurten i, og lad retten snurre videre i 20 minutter. Retten serveres med pilafris til.

Pilafris:
Udblød risen i saltet vand i mindst 1 time, lad den løbe godt af, tør den evt. i et stykke køkkenrulle. Smelt smørret og steg risen nogle minutterm, rør godt rundt, tilsæt evt. en groft hakket rød peberfrugt. Bouillonen kommes i, safranen røres ud i lidt lunkent vand og tilsættes, desuden pinjekerner eller mandelflagerne. Lad det koge over sagte ild under låg, til risen er mør.

Denne ret kan spises med chutney.





karakterer:
Opskriften er vist 16682 gange,
og udskrevet 374 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu