Gigot de chevreuil grand veneur (Jægerens dyrekølle)
Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Spæk kødet med bacon ved at lave nogle indsnit med en spids, skarp kniv, og stik bacon ned i kødet (man kan også ombinde kødet med baconskiver lige inden stegningen).
Mariner dyret i en blanding af vin og urter.
Kød fra rådyr skal marineres i ca. 3 timer, mens dådyr skal have 24 timer i marinaden.
Tør kødet godt af. Opvarm olie og smør, og brun kødet hurtigt på alle sider, skru ned for varmen, og steg videre, til det er mørt, af og til kommes lidt mere smør ved. Regn med en stegetid på 24 minutter pr. 500 g. kød. Det skal være let lyserødt. Vildtsauce: Indkog marinaden kødet har ligget, til der er ca. 3 dl. tilbage, si det. Steg det hakkede løg, gulerod, timian og laurbærblad i lidt smør. Rør melet i, lad det riste nogle minutter, tilsæt salt, peber og tomatpure, rør godt rundt, og tilsæt så den indkogte marinade. Lad det simre i ca. 10 minutter, tag grønsagerne op, tilsæt fløde og ribsgele, og si saucen. Hæld noget af den over dyrekødet, og server resten i en sauceskål. Det almindeligste tilbehør til denne klassiske ret er kartoffelkroketter (lavet af en fast kartoffelmos, rullet til aflange kroketter, der vendt i rasp og steges i friture), kastaniepuré og en ribskompot eller gele Tips: Vildtsaucen eller Grand Veneur er en af de største saucer i det klassiske franske køkken. Oprindelig lavede man den med hareblod. Den store Escoffier skabte en ny version, idet han brugte ribsgele og fløde i stedet for hareblod. |
|
Opskriften er vist 33822 gange,
og udskrevet 815 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2014-11-09 12:09:07 Da der ikke står nogen ovngrader går vi ud fra at den skal steges i gryde, og der er det ikke så praktisk at ombinde med bacon, da den gerne skal vendes nogle gange undervejs, vi har på det 3. billede lagt baconen ovenpå køllen, det var ellers faldet af. Vi var også lidt skeptisk over at der ikke var nævnt noget vand, men kødsaften fra køllen var faktis nok i dette tilfælde, vi brugte en kølle som havde været frossen. MT - 2007-01-03 01:48:32 Saucen er specielt fantastisk, men jeg vil anbefale ½ så meget tomatpure. Jeg lavede dobbelt potion, men brugte kun 3 tsk pure, og det var rigeligt. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne