Fu Yong Hai (Kinesisk omelet)

Fu Yong Hai (Kinesisk omelet), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Omelet

Hovedingrediens : Æg - Hønseæg

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt :     

Ingredienser:
6 æg
3 jomfruhummer
2 tynde porrer
2 tynde stilke bladselleri
 salt
 peber
 svinefedt
 
 Sauce:
1 meget finthakket løg
1 fedhakket hvidløg
1 lille dåse koncentreret tomatpure
2 dl.bouillon
 ketchup
 det tredie krydderi
 peber
 maizena
 vand
 
Opskrift:
Slå æggene let sammen med de finthakkede porrer, bladselleri, salt og peber. Kog de frosne rejer et øjeblik. Pil dem og skær dem op i ryggen for at fjerne den sorte streng. Skær rejerne i skiver, og kom dem i æggemassen.

Smelt en spsk. svinefedt (smør eller olie kan bruges i stedet) i en middelstor omeletpande, hæld det halve af æggemassen i, og bag en lille tyk omelet ved til stadighed at skubbe æggemassen fra kanten af panden imod midten. Når den er bagt på den ene side, vendes omeletten og bages på den anden side. Endnu en omelet bages af resten af æggemassen. De to omeletter lægges sammen med tomatsauce imellem og ovenpå.


Tomatsauce:
Steg det hakkede løg og hvidløg gennemsigtigt i lidt svinefedt. Tilsæt tomatpure og bouillon og lad det simre et øjeblik. Smag til med salt, peber, lidt ketchup og en anelse det tredje krydderi. Jævn saucen med lidt maizenamel, rørt ud i vand.

Fu yong hai kan varieres efter ens personlige smag. I stedet for jomfruhummer kan man f.eks. bruge almindelige rejer eller dåsekrabber. En spsk. ærter kan tilsættes saucen. Omeletten kan garneres med ananas eller bambusskud





karakterer:
Opskriften er vist 25070 gange,
og udskrevet 415 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu