Fondue neuchateloise (Ostefondue fra neuchatel)
Hovedingrediens : Oste - Diverse oste Oprindelsesland : Schweiz Indsendt : Red : |
|
|
Fondue laves ved bordet over en spritflamme i en speciel fonduegryde.
Gnid gryden med hvidløg.
Kom osten i enten som revet eller skåret i meget tynde skiver.
Kom vinen i, og lad det varme op ganske langsomt til lige under kogepunktet, rør hele tiden i fonduen med en træske.
Det bedste resultat opnås ved hele tiden at tegne et 8-tal med skeen og ved at røre helt til bunds.
Når fonduen begynder at boble tilsætter man maizena, rørt op med kirsch.
Til sidst kværner man noget peber i.
brødstumper sættes på lange fonduegafler og dyppes i fonduen, idet man atter tegner et 8-tal. Fonduen skal holdes meget varm. |
|
Opskriften er vist 12548 gange,
og udskrevet 227 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (54 stemmer) |
|
Kommentarer Henrik Skovbo - 2016-12-23 18:31:56 Opvarmning / smeltning af osteblandingen starter på en kogeplade, ellers tager det voldsomt lang tid, før det er klar. Så tager man fonduegryden / caquelon'en over på réchaud'en (spritvarmeren til bordet). "tegner et ottetal" skal forstås, som at man rører til bunds og i ottetaler (for at osten ikke skal lave lange 'tråde'). |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne