Erwtensoep (Ærtesuppe)

Erwtensoep (Ærtesuppe), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Bælgplanter - Ærtere

Oprindelsesland : Holland

HollandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.flækærter
500 g.porrer
1 lille selleri
1 håndfuld selleritop
200 g.saltet flæsk
1 grisetå
250 g.røget pølse
 salt
 peber
1-2 ukogte kartofler
 persille
 
Opskrift:
Skyl flækærterne i en si under rindende vand, og kom dem i en gryde med ca. 4 l. vand (flækærterne behøver ikke at stå i blød). Kom grisetå og flæsk samt lidt salt i, og lad retten simre under svag varme i 3 timer. Tilsæt så de skiveskårne porrer, den finthakkede selleritop og sellerien skåret i strimler. Lad blandingen koge nogle minutter og rør kraftigt i suppen. Flækærterne vil blive til pure. Da de kan brænde på, må man skrue ned for varmen, eller lægge en asbestplade under gryden. Kom den røgede pølse i, og lad retten småkoge i ca. ½ time.

Kartoflerne kan rives og tilsættes suppen, så den jævner yderligere. Tag pølsen op tillige med grisetåen og flæsket. Skær pølsen i skiver, og læg dem tilbage i suppen. Lige inden serveringen tilsættes frisk hakket persille.

Skær flæsket i skiver, og server det på pumpernikkel, og hvis man bryder sig om det med sennep, spis dette til suppen der skal spises meget varm.

Tips:

Dette er kun en version af den traditionelle hollandske ærtesuppe. Der er mange variationer, man kan bruge griseknæskal (hvis man kan få det) i stedet for grissetå. I gamle dage brugte man ofte griseøre. Man kan også komme svineribben på suppen.





karakterer:
Opskriften er vist 21537 gange,
og udskrevet 248 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-01-14 19:08:52
kome en asbestplade under gryden??n sig mig hvor sundhedsskadeligt skal maden være??

  -   2005-01-01 01:01:01
Den er ok