Erwtensoep (Ærtesuppe)
Hovedingrediens : Bælgplanter - Ærtere Oprindelsesland : Holland Indsendt : Red : |
|
|
Skyl flækærterne i en si under rindende vand, og kom dem i en gryde med ca. 4 l. vand (flækærterne behøver ikke at stå i blød).
Kom grisetå og flæsk samt lidt salt i, og lad retten simre under svag varme i 3 timer.
Tilsæt så de skiveskårne porrer, den finthakkede selleritop og sellerien skåret i strimler.
Lad blandingen koge nogle minutter og rør kraftigt i suppen.
Flækærterne vil blive til pure.
Da de kan brænde på, må man skrue ned for varmen, eller lægge en asbestplade under gryden.
Kom den røgede pølse i, og lad retten småkoge i ca. ½ time.
Kartoflerne kan rives og tilsættes suppen, så den jævner yderligere. Tag pølsen op tillige med grisetåen og flæsket. Skær pølsen i skiver, og læg dem tilbage i suppen. Lige inden serveringen tilsættes frisk hakket persille. Skær flæsket i skiver, og server det på pumpernikkel, og hvis man bryder sig om det med sennep, spis dette til suppen der skal spises meget varm. Tips: Dette er kun en version af den traditionelle hollandske ærtesuppe. Der er mange variationer, man kan bruge griseknæskal (hvis man kan få det) i stedet for grissetå. I gamle dage brugte man ofte griseøre. Man kan også komme svineribben på suppen. |
|
Opskriften er vist 21610 gange,
og udskrevet 251 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (5 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2013-01-14 19:08:52 kome en asbestplade under gryden??n sig mig hvor sundhedsskadeligt skal maden være?? Simone - 2005-01-01 01:01:01 Den er ok |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne