Djuvedj (Jugoslavisk stuvning)

Djuvedj (Jugoslavisk stuvning), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Oprindelsesland : Serbien

SerbienIndsendt :     

Ingredienser:
250 g.svinekam
250 g.lammekam
 salt
 peber
2 store løg
2 fedhvidløg
 paprika
45 g.bacon- eller almindelig svinefedt
1 stor vintergulerod
1 kophalvkogte hvide bønner
1 grøn peber
1 aubergine
100 g.haricots verts
1 kopris
1-2 kartofler
 bouillon
4 tomater
 
Opskrift:
Til denne serbiske bonderet skulle kødet gerne være ret fedt, da det vil gøre smagen mere autentisk.

Skær kødet i store firkanter, drys med salt og peber. Brun det hakkede løg og hvidløg i baconfedt eller almindelig svinefedt, kom kødet i, drys rigeligt paprika på, og lad det brune nogle få minutter over middelvarme. Guleroden skæres i skiver, den grønne peber i strimler, auberginen i firkanter ligesom kartoflerne, haricots verts skæres i mindre stykker, disse grønsager kommes i gryden tillige med ris og hvide bønner. Rør godt rundt, og kom så meget bouillon i, at det dækker helt. Læg låg på, og lad det simre ½ time. Tilsæt tomaterne, og lad atter retten simre ½ time.

Retten kan også koges i en middelvarm ovn, i så fald bruner man kød og grønsager i en gryde og hælder det over i et ildfast fad med låg. Man må beregne lidt længere kogetid, når retten tilberedes i ovnen.

Tips:

Som det altid er tilfældet med bonderetter kan opskriften varieres alt efter ens smag, man kan f.eks. bruge brune bønner i stedet for hvide, og om vinteren kan man erstatte haricots verts med kål. Porrer kan erstatte løg og turnips auberginer. Man kan udelukkende bruge svinekød, det gør man ofte i Serbien. Bruger man oksekød, er det nødvendigt at stege det lidt først, ellers bliver det ikke mørt samtidig med grønsagerne, og disse må under ingen omstændigheder koge for meget.





karakterer:
Opskriften er vist 13701 gange,
og udskrevet 182 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-06-20 17:20:57
Tak for opskriften. Smager fantastisk.