Djuvedj (Jugoslavisk stuvning)
Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød Oprindelsesland : Serbien Indsendt : |
|
|
Til denne serbiske bonderet skulle kødet gerne være ret fedt, da det vil gøre smagen mere autentisk.
Skær kødet i store firkanter, drys med salt og peber. Brun det hakkede løg og hvidløg i baconfedt eller almindelig svinefedt, kom kødet i, drys rigeligt paprika på, og lad det brune nogle få minutter over middelvarme. Guleroden skæres i skiver, den grønne peber i strimler, auberginen i firkanter ligesom kartoflerne, haricots verts skæres i mindre stykker, disse grønsager kommes i gryden tillige med ris og hvide bønner. Rør godt rundt, og kom så meget bouillon i, at det dækker helt. Læg låg på, og lad det simre ½ time. Tilsæt tomaterne, og lad atter retten simre ½ time. Retten kan også koges i en middelvarm ovn, i så fald bruner man kød og grønsager i en gryde og hælder det over i et ildfast fad med låg. Man må beregne lidt længere kogetid, når retten tilberedes i ovnen. Tips: Som det altid er tilfældet med bonderetter kan opskriften varieres alt efter ens smag, man kan f.eks. bruge brune bønner i stedet for hvide, og om vinteren kan man erstatte haricots verts med kål. Porrer kan erstatte løg og turnips auberginer. Man kan udelukkende bruge svinekød, det gør man ofte i Serbien. Bruger man oksekød, er det nødvendigt at stege det lidt først, ellers bliver det ikke mørt samtidig med grønsagerne, og disse må under ingen omstændigheder koge for meget. |
|
Opskriften er vist 13739 gange,
og udskrevet 184 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Jannie - 2007-06-20 17:20:57 Tak for opskriften. Smager fantastisk. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne