Canard á l’orange (And med appelsin)
Hovedingrediens : Svømmefugle - Gråand - Vildand - moseand Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
|
|
Begynd med at tilberede den spanske sauce.
Kog vin og bouillon sammen, og kog det ind til det halve. Steg løg, porre, persille, selleri og gulerod i smørret, tilsæt melet og lad det tage farve. Tilsæt tomatpureen og den indkogte væske, og lad saucen simre i 10 minutter. Si saucen men pres ikke grønsagerne gennem sien. Smag til med salt og peber. Drys salt og peber indvendig i ænderne, og læg et løg inden i hver. Brun ænderne i lidt smør sammen med et løg og en lille gulerod, dryp dem hyppigt. Små vildænder skal have ca. 45 minutter - kødet på brystet skal være lyserødt. Skræl citronen og 2 af appelsinerne tyndt, hak skallen, og sæt den i blød i kogende vand i 10 minutter, skyl den. Pres de 2 pillede appelsiner. Smelt sukkeret, til det er let gyldent, tilsæt vineddiken og appelsinsaften, og lad det koge stille ind til det halve. Tilsæt den spanske sauce, og lad det simre et par minutter. Tilsæt de hakkede skaller. Anbring ænderne på et varmt fad. Kog stegegryden af med vinen, lad den koge i ca. 10 minutter, skum den for fedt. Si dette, og hæld det i saucen, til sidst tilsættes curacao og ribsgele. Skær den sidste appelsin i tynde skiver, dryp dem med curacao, og anbring dem ovenpå ænderne. Hæld lidt af saucen på serveringsfadet, og server resten ved siden af. |
|
Opskriften er vist 27022 gange,
og udskrevet 605 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.6 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne