Calamares en su tinta (Blæksprutte i eget blæk)
Hovedingrediens : Bløddyr - Blæksprutte Oprindelsesland : Spanien Indsendt : |
|
|
Rens blæksprutten ved at skære hovedet og fangarmene af.
Vend vrangen ud af kroppen, og fjern skjoldet, hold blæksækkene for sig selv.
Vask kroppen ud- og indvendig, vask ligeledes fangarmene under rindende vand.
Skær kroppen i ringe eller strimler, og skær fangarmene i mindre stykker.
Varm olivenolien, og steg det hakkede løg og hvidløg og de flåede skiveskårne tomater. Efter et par minutters forløb tilsættes blæksprutten, vin, lidt vand, persille, salt og peber. Læg låg på gryden, og lad retten simre stille i ca. 25 minutter til den er færdigkogt. Så tilsættes blækket fra blæksækkene (spanske blæksprutter indeholder mere blæk end blæksprutter fanget i nordsøen), rør godt og jævn saucen med fin rasp. Server fingerstykker, smørristede stykker franskbrød og/eller safranris, dvs. ris kogt i vand med salt og en knsp. Safran som løskogte ris. |
|
Opskriften er vist 15565 gange,
og udskrevet 276 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.4 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne