Krondyrkølle med brombærsky

Krondyrkølle med brombærsky, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Krondyrkøllesteg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Krondyrkølle med brombærsky, billede 4 Krondyrkølle med brombærsky, billede 1 Krondyrkølle med brombærsky, billede 2 Krondyrkølle med brombærsky, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.Krondyrkøllesteg (udbenet)
 
 Brombærsky:
200 g.brombær, frost
100 g.hakkede skalotteløg
1 dl.god rødvin
 olie
1 dl.sky fra dyret eller vildt-fond
100 g.smør
 
Opskrift:
Krondyrkøllen brunes godt af på en pande og steges færdig i ovnen med lidt vand ved 200 grader C. i ca 1 time.

Skalotteløg og brombær svitses i lidt olie. Rødvin tilsættes, og det koges godt ned. Vildtfond/stegesky tilsættes, og det koges endnu en gang ned. Til sidst sigtes det og piskes op med smør.

Retten kan serveres med grøntsager efter egen smag, men kokken foreslår de danske rodfrugter.





karakterer:
Opskriften er vist 59545 gange,
og udskrevet 1522 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-09-29 14:21:11
Både kød og brombærsky smagte vidunderligt. Nemt at lave.

  -   2016-03-24 18:22:45
Lidt kedelig uden krydderier

  -   2008-12-27 14:59:05
Brun stegen på en pande og læg den i et ildfast fad. Smør stegen med en blanding af olie, enebær og hvidløg. Sæt køllen i en 160° forvarmet ovn og steg ca. 1 time (kernetemperatur 65°). Køllen skal hvile tildækket i ca. 25 min. før udskæring