Hyldebærsnaps - Hyldebær Snaps

Hyldebærsnaps - Hyldebær Snaps, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kolde drikkeRet : Kolde drikke - Kryddersnaps (Hjemmelavet)

Hovedingrediens : Bær - Hyldebær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Hyldebær
 snaps
 
Opskrift:
Fyld et stort syltetøjsglas med bær. Hæld snaps på (Brøndum, blå Ålborg eller vodka) Lad det trække i 1 til 2 måneder, afhængig af hvor kraftig man ønsker det.
Husk at der er vigtigt glasset står mørkt.

Efter lagring smages snapsen til med ren snaps eller vodka.

Smagen har en præg af mandel og vanilje, den kan - afhængig af hvor meget den fortyndes -have en portvinsagtig karakter.

Tips:

Myndighederne fraråder at spise rå hyldebær pga. muligt indhold af blåsyre.

Så det må anbefales at koge bærrene mindst 20 minutter først. uden at vide hvad dette vil gøre ved smagen på denne snaps.





karakterer:
Opskriften er vist 34624 gange,
og udskrevet 857 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-09-11 13:03:58
Jeg har også lavet snaps med hyldebær og vodka, men fik ikke svar på om bærene er giftige hvis de ikke bliver kogt først

  -   2012-10-09 13:32:51
Jeg har læst at hyldebær skal koges mindst 20 min. ellers kan de være giftig!? Det står der i Samvirke!

  -   2010-10-18 18:03:57
Hvor mange gram/kg bær skal der bruges til 1 flaske snaps.

  -   2009-09-27 15:14:29
Det er fint hvis flasken bare stå mørkt og lidt køligt f.eks et skab. Garagen er garanteret fint...

  -   2009-09-08 18:57:37
jeg er i tvvl om hvordan opbevarer jeg snapsen i de ca.2måneder det hele skal stå og trække. skal det stå i køleskab eller en garage

  -   2008-10-11 20:53:42
En dejlig gibbernak til os, der normalt ikke kan lide snaps. Smag af efterår.