Hyldebærkage

Hyldebærkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Bær - Hyldebær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Hyldebærkage, billede 4 Hyldebærkage, billede 1 Hyldebærkage, billede 2 Hyldebærkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
225 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
270 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
250 gram Hyldebær, friske
   
  Til formen:
Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Smør en bradepande ca. 23x33 cm. med smør og drys med lidt rasp.

Pisk æg og sukker let og luftigt. Tilsæt smeltet smør og mælk. Rør mel og bagepulver i. Rør, til det er godt blandet. Rør hyldebærrene i og hæld massen i formen.

Stil bradepanden på midterste rille i en 200 grader C. alm. ovn og bag kagen i ca. 50 min. Stik en strikkepind i kagen, hænger der ingen dej ved, er den færdig.

Server kagen lun med iskoldt flødeskum til.





karakterer:
Opskriften er vist 44441 gange,
og udskrevet 1202 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11660 (2776 kcal)
KJ pr. Pers. 971 (231 kcal)
Vægt ialt 1050 gram
Vægt pr. Pers. 87 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1110 KJ (264 kcal)
Protein 4.0 gram
Fedt 7.5 gram
Kulhydrat 46.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-09-03 21:16:22
Blåsyren neutraliseres ved opvarmning til 27 grader

  -   2018-08-25 14:50:00
Hvad sker der med blåsyren når man koger bærrene ???

  -   2016-09-03 10:04:38
Der er blåsyre i hyldebær. Derfor koger man dem i 20 min. Hvis man bruger dem rå i en kage, hvad sker der så med blåsyren? Vil den ikke være i kagen?

  -   2015-07-01 21:55:35
Kan man bruge frossen hyllebær til kagen

  -   2014-08-21 13:35:31
Super god opskrift, men hvis man tilsætter hakkede hasselnødder og lidt vaniliesukker i dejen, så bliver den helt fantastisk! - Dejlig svampet og smager skønt!

  -   2012-10-21 13:05:20
Jeg er ikke nogen ørn til bagning, men denne her er godt nok nem, og så smager den rigtig godt. Målene passer, men jeg satte min varmluftsovn til 185 grader i stedet for 200 grader. Jeg fulgte rådene og tilsatte et æble i små tern og 2 tsk. vanillesukker.

  -   2011-11-01 11:08:21
jamen jeg skal da hilse og sige det er jordens smukkeste kage med de hyldebær som skuer og smaager ens gane. hvor er den god, dejlig svampet. jeg har fået mange roser for den.

  -   2010-09-25 16:02:08
Kagen kan sagtens klare 300 g hyldebær og 200 g æbler samt 2 tsk vaniliesukker og så lige komme dem i mufinsforme. mums

  -   2010-09-18 23:13:33
Bag den i muffin forme tilføj evt. vaniliesukker og citron

  -   2007-09-07 15:23:04
Gang portionene med 2.5 og bag den i bradepande. Kan sagtens spises kold uden flødeskum.