Artichauts en vinaigrette
Hovedingrediens : Grøntsager - Artiskokker Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
|
|
Hold artiskokkerne i stilken med hovederne nedad og skyl dem i rigeligt vand.
Skær stilken og de nederste blade bort, således at artiskokkerne kan stå op, skær de spidse ender af bladene.
Gnid undersiden af artiskokkerne med citronsaft.
Kog artiskokkerne, til de er møre, i rigeligt vand, tilsat salt og citronsaft.
Dette vil tage ca.½ time (lidt mindre for unge, lidt mere for ældre artiskokker).
Fold bladene let tilbage, og fjern skægget og de midterste blade. Anbring artiskokkerne på serveringstallerknerne, evt. i en foldet tøjserviet, og server vinaigretten i små skåle ved siden af. Vinaigrette: Pisk olie, vineddike, salt, peber og evt. sennep godt sammen, tilsæt kapers og de finthakkede løg og krydderurter. Brug kun lidt kørvel og estragon, da disse nemt kan blive for dominerende. Tips: Artichauts en vinaigrette = Artiskokker i vinaigrette-sauce |
|
Opskriften er vist 26240 gange,
og udskrevet 623 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne