Sauerbraten (Marineret oksekød)
Hovedingrediens : Oksekød - Okseinderlår Oprindelsesland : Tyskland Indsendt : |
|
|
Bland vin, peberkorn, sennep, enebær, knust laurbærblad, timian, hvidløg, hakket løg og gulerod.
Gnid kødet med salt og læg det i marinaden i ca. 48 timer på et køligt sted, vend det af og til, og dryp det med marinaden.
Tag kødet op af marinaden, og tør det godt af i køkkenrulle. Luk porerne i kødet ved at brune det i en stegegryde i varmt baconfedt. Hæld den usiede marinade ved, læg låg på, og lad retten simre over svag varme eller middelvarm ovn i ca. 3 timer. Tag kødet op, og si saucen. Bag melet af med smørret, til det er gyldentbrunt, tilsæt bouillon og den siede marinade. Mængden af bouillon er afhængig af mængden af marinade og hvor tyk man ønsker saucen. Til sidst røres creme fraiche i. Skær kødet i tykke skiver, hæld lidt sauce over. Saubraten serveres som regel med båndmaccaronni, men kogte kartofler kan også serveres til. Tips: I nogle dele af tyskland kommer man en skefuld blomme- eller blåbærsyltetøj i saucen, en variation, der i høj grad kan anbefales. |
|
Opskriften er vist 34282 gange,
og udskrevet 704 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (26 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne