Orange gravad laks med orange-tomatsauce
Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks Indsendt af : Jens Peter Indsendt : Red : |
|
|
Få fiskehandleren til at skære fisken i 2 fileter. Fjern alle ben men lad skindet blive på.
Læg den ene filet i et aflangt fad med skindsiden nederst.
Bland salt, peber, sukker, appelsinskal og saft og fordel det over fisken. Læg finthakket dild på og læg den anden halvdel over med kødsiden nedad. Lad fisken trække under let pres i 1-2 døgn i køleskab. Vend fisken to til tre gange om dagen.
Ved servering tages fisken op af den dannede lage, lægges på et bræt. Skær den i tynde skrå skiver fra halen. Undgå at skære gennem skindet. Pynt med lidt frisk dild. Dagen før serveringen af fisken, blandes ingredienserne til saucen, som hældes i en skål. Fisken serveres med saucen og godt brød til. |
|
Opskriften er vist 9109 gange,
og udskrevet 196 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Jørgen H - 2011-04-16 22:51:49 Pas på med frisk dild når der er tale om gavad fisk. Brug kun tørt dild. Niels - 2005-01-01 01:01:01 Dejligt med en anderledes smag til en traditionel ret. Mer af det, tak |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne