Farsbøffer med oste/tomatsauce
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Indsendt af : Shetter Indsendt : Red : |
|
|
Lad toasten ligge i blød i fløden en halv times tid. Hæld kødet i en skål, tag toasten og vrid 1/3 af fløden fra. Blandes godt i kødet, evt. med håndmixer eller blender.
Vil kødet ikke mixes eller skiller hæld da en smule fløde op efter behag, bare sørg for at farsen er rimelig "våd" som en frikadellefars. Put en spiseske mel eller to i farsen, så samles den bedre og falder ikke fra hinanden på panden.
Smages til med salt og peber samt hvidløg. Farsen formes som 8 små eller 4 store bøffer og steges i en smule margarine på panden. 3 minutter på hver side. Bøfferne lægges i et ildfast fad. Sauce: Hæld tomaterne, Mornaysaucen og evt. en smule fløde i en gryde. Koges op under omrøring ved svag varme. Hældes over bøfferne i fadet. Fadet stilles i en 200 grader forvarmet ovn i et kvarter. Derefter tages de ud og osten lægges på bøfferne. I ovnen med fadet igen til osten er smeltet gyldenbrun. Serveres med nykogte ris og varme hvedebaguettes til samt en god vin. Tips: Det er en forholdsvis tung ret. Den kan synes fedende men når man bruger kaffefløde er det ikke et problem. Dog bør mennesker på diæt IKKE indtage denne ret. Både børn og voksne kan spise denne ret (det er afprøvet i mit barndomshjem) og er en god middag til 4. Velbekomme. |
|
Opskriften er vist 10557 gange,
og udskrevet 187 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Shetter - 2005-01-01 01:01:01 Der skal stå ½ liter Mornaysause.. ikke 1½.. Undskyld |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne