Karamelmajs

Karamelmajs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SlikRet : Slik - Diverse slik

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Løse majs

HøjtidHalloween

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
50 g.upoppede majs
0.5 dl.olie
250 g.brunt sukker
125 g.smør
1 tsk.salt
0.5 dl.Sirup, lys
0.5 tsk.natron
1 tsk.vanilje
 
Opskrift:
Pop majsene i ½ dl. olie. Fjern upoppede majs. Læg de poppede majs i en stor bageform eller bradepande.

Smelt sukker, smør, salt og sirup i en gryde, indtil massen er blød og boblende. Lad massen småkoge og boble i ca. 5 minutter.

Fjern gryden fra varmen og tilsæt hurtigt natron og vanille. Nu vil blandingen skumme. Hæld den straks over popkornene. Rør forsigtigt omkring, så kornene bliver dækket, og sæt bradepanden ind i en 150 grader C varm ovn i 15 minutter.

Rør godt rundt i popkornene og bag dem i endnu 5 minutter. Bred karamelkornene ud på et stykke folie smurt med smør og lad dem afkøle. Opbevar det gode slik i en lufttæt dåse.





karakterer:
Opskriften er vist 17634 gange,
og udskrevet 263 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-03-18 16:53:09
svarer denne opskrift ikke nogenlunde til de amerikanske "Candy corn" som de spiser til helloween?