Gammeldags engelsk risbudding
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk Oprindelsesland : England Indsendt : Red : |
|
|
Bland risgryn, vand, salt og citronskal i en kasserolle. Lad det koge under låg over svag varme i 10 min.
Tilsæt mælken og rør rundt. Lad grøden simre og under låg i ca 30 min uden omrøring. Lad den køle og rør i den nu og da.
Stød safranen i en morter med en sukkerknald. Bland fløde og safran og rør det i grøden sammen med rosiner, mandler og sukker. Del æggene og bland æggeblommerne i grøden. Pisk æggehviderne stive og vend dem i grøden. Hæld blandingen i en smurt ovnfast form og bag den ved 200º i ca 25 min, til overfladen er gylden. Lad buddingen køle og drys med lidt sukker inden serveringen. |
|
Opskriften er vist 15936 gange,
og udskrevet 268 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Søren - 2024-02-27 08:44:22 Serveres det varmt eller koldt haycock - 2020-10-11 18:42:44 Vi fik det altid om mandagen om vinteren, for mandag var vaskedag og hvis ikke tøjet kunne komme ude at hænge skulle det tørres i køkkenet. Ovnen skulle være tændt så der kunne komme lidt varme og der hængte det så til dagen efter. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne