Gammeldags engelsk risbudding

Gammeldags engelsk risbudding, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Kold DessertRet : Kold Dessert - Budding

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk

Oprindelsesland : England

EnglandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 dl.rundkornede ris
2 dl.vand
0.5 tsk.salt
 reven skal af 0.5 citron
5 dl.mælk
0.5 g.safran
1 sukkerknald
1.5 dl.piskefløde
1 dl.rosiner
0.5 dl.fint hakkede mandler
2 spsk.sukker
3 æg
 smør eller margarine til formen
 
Opskrift:
Bland risgryn, vand, salt og citronskal i en kasserolle. Lad det koge under låg over svag varme i 10 min. Tilsæt mælken og rør rundt. Lad grøden simre og under låg i ca 30 min uden omrøring. Lad den køle og rør i den nu og da.

Stød safranen i en morter med en sukkerknald. Bland fløde og safran og rør det i grøden sammen med rosiner, mandler og sukker. Del æggene og bland æggeblommerne i grøden.

Pisk æggehviderne stive og vend dem i grøden. Hæld blandingen i en smurt ovnfast form og bag den ved 200º i ca 25 min, til overfladen er gylden. Lad buddingen køle og drys med lidt sukker inden serveringen.





karakterer:
Opskriften er vist 15932 gange,
og udskrevet 266 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-02-27 08:44:22
Serveres det varmt eller koldt

  -   2020-10-11 18:42:44
Vi fik det altid om mandagen om vinteren, for mandag var vaskedag og hvis ikke tøjet kunne komme ude at hænge skulle det tørres i køkkenet. Ovnen skulle være tændt så der kunne komme lidt varme og der hængte det så til dagen efter.