Kanin, stegt i gryde, med sennep
Hovedingrediens : Gnavere - Kanin Kilde : Kaninbjerget.dk Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kaniner købes flåede og rensede. Skær hovedet af og kasser det. Skær lårene og forbenene af og del ryggen i 4 dele på tværs. Kaninen er nu delt i 8 stykker.
Krydr kaninstykkerne med salt og peber og smør dem godt ind i dijonsenneppen. Skær flæsket i små terninger. Pil løgene og hak dem groft. Brun flæsketerningerne i en tykbundet gryde. Tag dem op med en hulske og smelt smørret i fedtet. Svits de hakkede løg og de hele, pillede hvidløgsfed heri. Brun derefter kaninstykkerne. Kort, ellers bliver senneppen bitter. Tilsæt hvidvinen og krydderurtebuketten og lad retten stå ved svag varme under låg, til kødet er mørt, ca. 50 minutter. Skær rod skiven af champignonerne. Skyl dem kort, tør dem og skær dem i skiver. Svits champignonskiverne i smørret på en pande og stil dem til side. Tag kaninkødet op med en hulske, læg det i et halv dybt fad og dæk med stanniol, så kødet holder sig varmt. Si skyen op i en gryde. Tilsæt piskefløden og lad den koge lidt ind. Tilsæt champignonskiverne og flæsketerningerne og smag til med salt og peber. Pisk citronsaften i. Hæld saucen over kaninkødet og server straks. Tips: Saucen kan jævnes med lidt maizena mel. Serveret med pillekartofler eller ris. Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder. |
|
Opskriften er vist 37651 gange,
og udskrevet 487 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Zenna - 2018-09-06 14:37:35 Hvor længe kan kanin holde sig, i køleskabet?? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne