Stikkelsbærkage med mandellåg

Stikkelsbærkage med mandellåg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Bær - Stikkelsbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
750 g.stikkelsbær
400 g.sukker
4 hyldeskærme
 
 Dej:
200 g.sukker
200 g.smør
8 æggeblommer
8 æggehvider
200 g.smuttede finthakkede mandler
4 fintrevne bittermandler
1 citron saft og fintrevet skal heraf
 
Opskrift:
Pisk smør og sukker til sukkeret er helt opløst. Rør æggeblommerne i, én ad gangen. Rør mandlerne og citronskal og saft i, og til sidst de stiftpiskede æggehvider.

Læg stikkelsbærrene i et ildfast fad, drys sukkeret over, og klip selve de små hvide blomster af tre af skærmene ned over bærrene. Smør dejen ud over bærrene og bag ved 165 grader til dejen er gennembagt, ca. 45 minutter, men hold øje. Spis kagen lunken drysset med blomsterne fra den sidste skærm. Flødeskum eller hyldeskum til.





karakterer:
Opskriften er vist 15927 gange,
og udskrevet 279 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-07-07 20:40:51
Jo, her hos mig er stikkelsbærene modne nu samtidig med at hylden blomstrer.

  -   2007-07-22 14:51:58
Hmmm stikkelsbærrene er da ikke modne når hylden blomstre ????