Stikkelsbær crumble

Stikkelsbær crumble, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Bær - Stikkelsbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Stikkelsbær crumble, billede 4 Stikkelsbær crumble, billede 1 Stikkelsbær crumble, billede 2 Stikkelsbær crumble, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
900 g.nippede stikkelsbær
175 g.sukker
 
100 g.rasp
50 g.smør
0.25 tsk.finthakket rosmarin
 
175 g.smør
175 g.hvedemel
100 g.sukker hvori der har ligget rosmarinkviste natten over
 
Opskrift:
De nippede stikkelsbær lægges i et smurt ildfast fad, og sukkeret drysses over.

Smelt 50 g smør på en pande. Når det syder, røres raspen i. Når raspen er gylden, tilsættes rosmarinen. Raspen hældes over på en tallerken og afkøles.

De 175 g smør smuldres i melet. Rosmarinsukkeret røres i, og herefter tilsættes det afkølede rasp.

Drys smuldredejen over stikkelsbærrene, så bærrene dækkes helt. Sæt fadet i ovnen i 30-40 minutter ved 180 grader C. alm. ovn.

Lad kagen hvile i fem minutter inden servering.

Server med flødeskum.





karakterer:
Opskriften er vist 38048 gange,
og udskrevet 549 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-07-25 10:46:23
Jeg syntes dejen bliver lidt for fast til at det er en rigtig smuldredej, måske man kan tage noget af smørret til dejen fra i hvert fald 50 g. mindre, så bliver kagen jo også sundere.