Stikkelsbær chutney

Stikkelsbær chutney, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SyltningRet : Syltning - Chutney - Chutneyer

Hovedingrediens : Bær - Stikkelsbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Stikkelsbær chutney, billede 4 Stikkelsbær chutney, billede 1 Stikkelsbær chutney, billede 2 Stikkelsbær chutney, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Stikkelsbær, friske
50 gram Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
80 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
   
0.75 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
80 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1.75 dl. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.33 tsk. Ingefær, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
0.33 tsk. Cayennepeber
0.33 tsk. Allehånde, stødt
0.33 tsk. Nelliker, stødt 1 tsk. 2.7 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 54 gram
   
Opskrift:
De pillede, klippede, skyllede stikkelsbær, løgene og rosinerne køres gennem maskinen.

Blandes i syltegryden med de øvrige ingredienser. Så sættes den over ilden og den koger stille med jævnlig omrøring, til den er som tyk vælling.

Hældes den på rene krukker, som bindes til.





karakterer:
Opskriften er vist 43405 gange,
og udskrevet 785 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4507 (1073 kcal)
KJ pr. Portion 4507 (1073 kcal)
Vægt ialt 1395 gram
Vægt pr. Portion 1395 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 322 KJ (76 kcal)
Protein 1.0 gram
Fedt 0.5 gram
Kulhydrat 17.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-06-09 16:19:27
Maskinen kan det ikke være en blender ?

  -   2007-12-25 10:08:08
Jeg lavede denne chutney til jul, brugte røde stikkelsbær og tilsatte en tsk kanel med et ganske glimrede resultat.

  -   2007-07-28 22:54:10
Der blev ca. 1 liter ud af denne portion.

  -   2007-07-28 22:49:13
Jeg går ud fra at maskinen der tænkes på er kødhakkeren, det var i hvert fald den jeg brugte, det kan godt være at man lige skal skille den ad en gang undervejs da der satte sig meget stikkelsbærskræld før kniven. Jeg skummede det værste skum af og tilsatte 1 tsk. atamon, så skulle den kunne holde lidt sig bedre.