Sprødt grahamsbrød
Hovedingrediens : Mel - Grahamsmel Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : Birthe Indsendt : |
|
|
Hæld vand / kærnemælk og vand i en kasserolle og lun det, til det er fingervarmt. Tag kasserollen af varmen og smuldr gæren heri. Rør, til gæren er opløst, og hæld blandingen i en skål. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør grundigt sammen. Der skal ikke æltes, kun røres.
Hæld dejen i 2 mellemstore bageforme ( ca. 1,8 l ). Sæt formene på nederste rille i kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og bag brødene i ca. 2 timer. Tag dem ud af formen og afkøl dem på en rist. Tips: Hos os erstatter de rugbrød. De er fiberrige, sunde, velsmagende og nemme at bage. |
|
Opskriften er vist 14744 gange,
og udskrevet 354 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (26 stemmer) |
|
Kommentarer Per Værum Mikkelsen - 2018-01-13 15:46:03 Fulgte opskriften, men skiftede solsikkefrø ud med hørfrø. Bagte kun 55 minutter, men der var centrumtemperaturen 102 grader. Resultatet var MEGET lidt spændende og kan ikke anbefales - simpelthen for kedeligt brød!! Denise - 2015-04-27 23:29:11 Erstat 300g.grahamsmel med hvedemel. 65 minutter i ovnen er nok til at brødet bliver 98 grader. Dejlig sprød skorpe. Prikke - 2013-04-06 10:47:44 Fulgte opskriften til punkt og prikke, dog brugte jeg tre forme á 1,2 ltr i stedet for to á 1,8. Jeg tog dog brødene ud af ovnen efter ca. 55 minutter og da var de ihvert fald bagte (måske endda en anelse for mørke!) - så hold øje med ovnen!! Asta Marie - 2010-03-01 14:42:14 Er det vigtigt der kommer solsikkekerner i? iz - 2008-10-04 10:33:11 Bedste brød jeg har smagt (min datter spiser det som slik) BP - 2008-09-07 21:42:24 Så dyrt er det vel heller ikke. Ovnen skal jo ikke være varm fra starten. Lus - 2008-04-29 22:35:10 Det var da godt nok et dyrt brød at bage (hele 2 timer!) Erl. Hansen - 2007-11-09 23:26:17 Godt sprødt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne