Zarzuela

Zarzuela, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Skaldyr - Diverse skaldyr

Oprindelsesland : Spanien

SpanienIndsendt :     

Ingredienser:
1 kogt hummer
24 levende blåmuslinger eller anden type muslinger
1 stor havtaske
225 g.blæksprutteringe
1 spsk.hvedemel
6 spsk.olivenolie
12 store rejer
2 store milde løg hakket
4 fedhvidløg presset
2 spsk.brandy
1 ds.hakket tomat
2 laurbærblad
1 tsk.paprika
1 rød chilipeber renset og hakket
3 dl.fiskebouillon
2 spsk.mandler finthakkede
2 spsk.frisk hakket persille
 salt
 friskkværnet pepper
 
Opskrift:
Brug en skarp kniv, og del hummeren på langs. Fjern maven. Knæk klørene med en hammer. Rens fisken, og skær den i passe stykker. Skrub muslingerne, og kasser dem som ikke er friske eller ikke lukker sig under koldt vand.

Rens og del fisken i passende stykker. Dyp fiskestykkerne og blæksprutteringene i krydret mel. Svits dem hurtig i varm olie på begge sider.

Rens rejerne. Svits løg og 2/3 af hvidløget i 3 min. Tilsæt brandy og tænd med en tændstik. Når flammerne dør hen, tilsættes tomaterne, laurbærblad, paprika, chili og bouillon. Lad retten syde i 5 min.

Tilsæt muslinger, læg låg på og lad det koge 3-5 min til muslingerne har åbnet sig. Tag muslingerne op af gryden og kasser dem som ikke har åbnet sig.

Læg hummeren og fiskestykkerne i en ildfast form. Bland mandel med resten av hvidløget og persille, og rør i saucen. Hæld saucen over retten, og la det simre forsigtig i 5 min. til alt er gennemvarmet.

Tilsæt rejerne og lad retten stå lidt til.

Serveres med en grøn salat og varmt, hvidt brød til.

Tips:

Zarzuela betyder ”opera ligt” eller operette, og denne klassiske fiskeret er lige så livlig og farverig som navnet.





karakterer:
Opskriften er vist 15392 gange,
og udskrevet 269 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu