Diplomatbudding

Diplomatbudding, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Kold DessertRet : Kold Dessert - Budding

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1.5 dl.mælk
3 æggeblommer
3 spsk.sukker
4 Husblas, blade
1 tsk.vanillesukker
2.5 dl.piskefløde, pisket til skum
 
 Fyld:
75 g.kandiserede frugter
50 g.makroner
2 spsk.sherry
 
Opskrift:
Mælken koges. Æggeblommer og sukker røres. Mælken legeres med æggesnapsen. Den kogende mælk dryppes i under omrøring. Cremen hældes tilbage i gryden og varmes et øjeblik, men den må ikke koge. Husblas og vanillelsukke smeltes i den varme creme, der afkøles.

Frugterne skæres i småstykker. Makronerne knuses og stænkes med vin. Når cremen begynder at blive jævn, blandes flødeskummet forsigtigt i. I en oliesmurt form lægges lagvis budding, frugt og makroner. Første og sidste lag skal være budding, og fyldet må ikke nå ud til kanten, fordi buddingen, når den vendes, skal skjule sit indhold.





karakterer:
Opskriften er vist 13631 gange,
og udskrevet 205 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-08-17 15:11:17
Kære Hejne. Kan du ikke fortælle lidt nærmere om, hvilken former for grønt du pryder buddingen med. Lækkerbisken-hilsner. Jørgen Olsen, Rudkøbing

  -   2005-01-01 01:01:01
Vi har fået den som fromage, med en jordbær gele i bunden af en foliebakke, som så ligger øverst når den vendes ud, pyntet med flødeskum og chokoladestykker, samt lidt grønt.