Humus
Hovedingrediens : Bælgplanter - Kikærter Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kikærterne lægges i blød i 24 timer og koges i ca. 1 time i nyt vand.
Vandet bør skiftes et par gang undervejs. Blendes sammen med de øvrige ingredienser samt vand indtil konsistensen passer. Smag til. Humus bør have en konsistens som rørt kagedej. Tips: Den kan anvendes dels som smørepålæg, dels som frokostret med råkost og som supplement til grønsagsmos, kogte varme eller kolde ris. |
|
Opskriften er vist 330083 gange,
og udskrevet 7218 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.7 (91 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2023-10-06 18:45:03 Tamarind er noget helt andet end tamari. To vidt forskellige produkter. Denne opskrift har faktisk gennem mange år været min favorithummus. Tamarind er en thailandsk fed pasta, som kan købes i asiatiske forretninger. Ikke almindelig tilgængelig i dagligvareforretninger. Den rå tamarind kan være vanskelig at arbejde med. Kirsten Merrild - 2020-03-04 16:57:45 Hvor mange personer rækker en portion til, hvis hummusen er beregnet til pålæg til boller - eller fyld til pitabrød? anonym - 2017-05-10 15:53:15 Ullarud Det er altså meget nemmere at bruge kikærter på glas. Det sparer tid og smager lige så godt + at man ALDRIG bruger surmælksprodukter i en humus :) anonym - 2017-02-05 15:33:28 Jeg skal lave humus til 10 personer hvor mange gram tørret kikærter skal jeg bruge? anonym - 2014-10-28 15:26:32 Har lavet den med mindre olie, da det var for meget. puttede endnu mere hvidløg i og droppede tamari, men ristede istedet nogle pinjekerner og mixede i. puttede også lidt ekstra citron og noget citrongræs i. en lille chili gav lidt bid og resultatet blev vildt godt! CARSTEN PEHRSSON - 2014-01-09 16:08:05 Tror den mængdeberegning har en komma fejl.. prøv med at skrive 10 personer, 5kg kikærter.40 hvidløg 10 bundter persille !!..hmm.. Det er ikke en hoved ret ... Bare en oplysning.. anonym - 2013-03-26 09:35:32 Prøv at holde en sober tone Rasmus Friis. Vi må formode at folk gør hvad de mener er bedst for sig selv og andre når de lægger opskrifter ud her på siden. Prøv i stedet at komme med en konstruktiv kritik, det kan man bruge til noget. rasmus friis - 2012-07-06 12:00:52 jeg har lavet jeres humus, og jeg er meget kritisk. Er det over hovede humus. Der skal alt for meget olie i, jeg har kun puttet 3 dl. olie i ud af de 4,5. Den smager nærmest kun af olie. Den er også alt for våd. heldigvis var det kun en prøve, så mine gæster kommer ikke til at smage det her lort. Jeg forslår at alle som har læst dette, lader vær med at lave den, og finder en anden opskrift. anonym - 2012-06-30 13:49:56 Jeg lavede den uden tamari, sesamfrø og persille - med ca halv mængde olie, lidt vand og lidt salt. Smager super og har god konsistens. Kæmpeportion - så nu prøver jeg at fryse det. jens - 2012-05-18 17:37:41 Vi, min kone og jeg bruger kun 1 dl olivenolie og det har vi fint vænnet os til. Laver den ofte uden hvidløg, så holder den sig længere.Knuser 4´spk. seasamfø på en lille kaffekværn først så frøenes smagsstoffer bliver frigivet helt. Ellers super basisopskrift.Sund og nærende mad, som vi nyder til salat med oliedressing hen over det hele. Ulla Olivia Jensen - 2012-03-16 15:10:51 uhmmmmm dejlig konssistens og helt vidunderlig smag. smagen kan jo varieres når man først har fundet ud af at lave den skønne humus. anonym - 2012-01-10 10:56:38 kunne man evt. putte noget broccoli eller noget andet grønt i? M - 2011-09-30 20:04:40 Ingen grund til at udbløde i 24 timer - natten over er rigeligt. I øvrigt kan man også bare koge kikærter uden forudgående iblødsætning - så skal de bare koge længere. Man kan med fordel tilsætte lidt bagepulver - både under udblødning og kogning - dette er med til at blødgøre kikærterne Kogevandet er i øvrigt fortræffeligt at anvende i humusen eller til andre retter i stedet for almindeligt vand. Kogevandet indeholder ikke giftstoffer(som hos bønner). Slutteligt: Jeg forstår ikke denne begejstring over tahin. Humus har lige så meget brug for tahin som en fisk har for en cykel Elisabeth - 2011-02-22 16:13:12 Ift holdbarhed, så kan humus fryses. Jeg laver store portioner ad gangen og fryser så ned i passende portioner i plastikbeholdere. Det det sparer meget tid smager fint optøet :) Michelle - 2011-02-15 13:00:10 Erstat noget af oliven olien med yoghurt naturel det giver en god cremet konsistes,det er desuden også for meget olie ell græsk yoghurt den er ikke så vandet. Konsistensen skal være god cremet og luftig og tag det fra du vil gemme og derefter kom hvidløg i det du skal bruge,hvidløg er heller ikke noget man absolut skal komme i men spidskommen er altså et must ;) CRanderis - 2011-01-23 01:15:48 Jeg skal prøve dette for første gang - og undrer mig over, hvor lang tid det kan holde sig - med hvidløg tilsat..!! De danner jo botulismebakterier, hvis det udsættes for ilt i længere tid (ukendt tidsrum).. Er der nogen der kan give et godt bud, hvor længe jeg må opbevare den færdige Humus..?? Tak Jane - 2010-11-04 17:20:31 Af hvilken grund, er det, at det anbefales, at skifte kogevandet, end flere gange undervejs? Stine M - 2010-07-16 00:31:38 Udmærket opskrift -jeg lavede dog kun en kvart portion. Vi er kun to i husstanden, så at lave 500 g kikærter (vejet før iblødsætning) havde været alt alt for meget humus... Taler af erfaring, har nemlig lavet d'et nummer før med humus! Ellers en ok opskrift, spisskommen SKAL deri. Ellers anonym - 2010-06-20 10:04:01 4,5 dl olivenolie er alt for meget. 2-3 dl er rigeligt, evt. suppleret med lidt ekstra vand. Man kan også putte lidt tahin i, og koriander hvis man kan lide det. Tamari kan man godt udelade. Birgitte Tårnelund - 2010-06-14 17:34:21 Den er udemærket. men den kunne godt ha været lidt bedre anonym - 2010-02-16 14:11:31 Det er en rigtig god humus og JO den bliver bedst med spidskommen. anonym - 2010-01-15 17:05:53 superlækker humus, men jeg brugte også spidskommen:) Stine - 2009-11-17 15:33:55 Muligvis er det mig der er forkert på den, men denne opskrift er ikke særlig spændende. Brugte ikke spidskommen - og erstattede tamari med alm. soya. Dét er i hvert fald første faldgrube. Don't! Og huske, hvis du bruger en blender, at blende i intervaller så den ikke brænder sammen og giver hele molevitten en bismag af plastik.. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne