Mongolsk gryde

Mongolsk gryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt :      Red :

Ingredienser:
300 g.svinekød
2 skiver bacon
2 spsk.hvedemel
 olie
1 porre
1 stilkbladselleri
2 gulerødder
1 skivehvidkål
1 dl.bønnespirer
0.5 rød peber
50 g.svesker
0.5 citron saft heraf
1 spsk.piskefløde
 
 Krydderiblanding af:
0.5 tsk.garam masala eller spidskommen
0.5 tsk.karry
0.5 tsk.stødt ingefær
1 lille knsp. kinesisk femkrydderi
1 spsk.tør sherry
 salt
 peber
 
Opskrift:
Alle ingredienser, der kan skæres i, skæres i tændstikker, dvs. 5 cm x 0,3 cm x 0,3 cm, svarende til størrelsen af en bønnespire. Det er vigtigt at de opgivne mål overholdes, ellers bliver retten for grov (og stegetiderne holder ikke).

Kødet blandes med mel og krydderiblandingen og henstår evt. et par timer i et køleskab. Kødet svitses sammen med baconen i hed olie i 5 min., tages op og lægges på en tallerken.
Alle grøntsager svitses i den samme olie i 5 min. 2 dl vand og citronsaft hældes ved og låget lægges på. Dampes i 5 min. Kød og piskefløde hældes i og retten er klar til servering.

Tips:

Snittearbejdet kan forekomme voldsomt, men det har stor betydning for denne ret at grøntsagerne er håndskårne og ikke revet på et rivejern. Det er bla. de skarpe snitflader og det at grøntsagerne knap er kogt møre, der giver retten karakter.





karakterer:
Opskriften er vist 15682 gange,
og udskrevet 188 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-06-08 08:55:08
Lad vær´ med at lave den den smager ikke så godt mine børn brød sig ikke om den og heller ikke min mand var fan...