Paprikagryde med Kylling

Paprikagryde med Kylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Paprikagryde med Kylling, billede 4 Paprikagryde med Kylling, billede 1 Paprikagryde med Kylling, billede 2 Paprikagryde med Kylling, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1600 gram Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
150 gram Bacon i tern
300 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 spsk. Paprika
1 ds. Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
0.5 spsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 spsk. Citronskal 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Vermouth. tør
5 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
250 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
   
  Pynt:
Bredbladet persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
  Tilbehør:
Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
   
Opskrift:
Del kyllingen i 8 –10 stykker og dup dem tørre.

Steg baconen gyldne i en stor gryde. Tag den op og læg den på fedtsugende papir. Brun kyllingestykkerne i baconfedtet og tag dem op.

Steg nu hakkede løg og hvidløg i gryden, uden at det tager farve. Tilsæt paprika, tomatkoncentrat, citronsaft og –skal, fløde og vermouth og kog op. Læg kyllingestykkerne i gryden og spæd nu med bouillon, så det lige dækker. Bring gryden i kog igen og lad retten småkoge under låg i 35-40 minutter.

Skær champignonerne i skiver og tilsæt dem sammen med bacon de sidste par minutter af rettens kogetid. Smag til med salt og peber.





Beskrivelse:

Paprikagryde med kylling

Selvom den gode gamle paprikagryde falder i de flestes smag, kan du med fordel prøve at erstatte svinekødet med kyllingekød for at gøre retten mere mager.

Kyllingekød - et sundt og magert valg

Kyllingekød er kendt for at være særligt mørt, og er en af danskernes foretrukne spise, når det kommer til kød i hverdagsretter. Kyllingekød indeholder proteiner, som er vigtige for kroppens muskler og væv. Det magre kød er et sundt valg, som ikke øger risikoen for blodpropper. Kødet indeholder mange vigtige vitaminer og mineraler heriblandt B-vitaminer, selen, fosfor og kalium, som alle er med til at styrke blodomløbet og immunforsvaret. Det mindst fedtholdige stykke kød på kyllingen er brystet. Vinger og lår indeholder en anelse mere fedt, mens skindet er det mest fedtholdige. Ifølge kostrådene anbefales det, at spise lyst kød frem for mørkt kød, da det indeholder langt flere sundhedsmæssige fordele. Derudover har kyllingekød et lavere klimaaftryk end svinekød og oksekød.

karakterer:
Opskriften er vist 56223 gange,
og udskrevet 831 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13010 (3097 kcal)
KJ pr. Pers. 3252 (774 kcal)
Vægt ialt 3070 gram
Vægt pr. Pers. 767 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 423 KJ (100 kcal)
Protein 6.8 gram
Fedt 7.6 gram
Kulhydrat 1.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu